10/10 100%

 

Dank je wel.

Dank je wel voor je donatie, voor je RT’s, voor je support, on- en offline. Voor je aanmoedigingen, je grappen, je nou-weten-we-het-wel-tweets en je ‘kom op, je kan het!’’s. Dank je wel, dankzij jou hebben we de 100% gehaald met nog 21 dagen over.

Ik weet niet of ik dit ooit nog een keer ga doen, want het was (veel) meer werk dan ik had verwacht. Maar ik ben superblij dat ik het gedaan heb, supertrots op het resultaat en enorm dankbaar voor jullie deelname!

Wat gebeurt er nu?

Ten eerste: het project loopt nog tot en met 31 oktober. Tot die tijd kan er nog gedoneerd worden of bijgestort. Wat ik met het (eventuele) extra geld ga doen, bedenk ik de komende dagen en laat ik zo snel mogelijk weten. Het uiteindelijke bedrag wordt ongeveer halverwege november op mijn rekening gestort en komt dan meteen op een spaarrekening te staan. De helft is voor de (druk)kosten en de rest om van te schrijven in 2013.

Wanneer ga je schrijven?

De meest gestelde vraag: en dan begin je nu zeker met schrijven? Het antwoord: Nee, nog niet.

Dit jaar moet ik nog drie boeken (af)maken: Superhelden3.nl, de Sinterklaasfilmverboeking Trippel Trappel (beide voor De Fontein) en Waanzinnige Plannen (mét extra hoofdstuk over crowdfunding!) voor uitgeverij Scriptum. Daar heb ik tot en met februari 2013 de tijd voor. Daarna – in maart – begin ik aan Nachtmerrieman. Maar de komende maanden ben ik uiteraard wel al druk bezig met het uitwerken van het plot en de karakters.

1 oktober 2013 word ik geacht het manuscript van Nachtmerrieman in te leveren bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. En daarna begint de Kinderboekenweek 2013.

Maar nu ga ik eerst nog even nagenieten van het succes van dit project en de overweldigende reacties die via Twitter, Facebook, SMS, mail en telefoon heb gekregen! En ik neme volgende week even een paar dagen vrij.

Dank je wel, hiervoor. Ik zal dit nooit meer vergeten.

Marcel

 

Reacties

 1. geweldig.

  leuk om hier een heel klein radartje in te kunnen zijn

 2. Gefeliciteerd! Wacht met geduld het boek af. Erg benieuwd. Heb nl. nog nooit een thriller gelezen…

 3. Wat mooi dat het is gelukt door al die kleine bijdragen via het web: “Invisible threads are the strongest ties” – Nietzsche

 4. Mark Meinema zegt

  Wat SUPER dat het gelukt is zeg!!! Was er de afgelopen weken al niet meer zo bang voor dat het je niet zou lukken, maar ben toch heel blij dat het wél is gelukt!
  Ik kan me ook voorstellen dat dit veel meer is dan financiering alleen. Er zijn dus VEEL mensen die in jou vertrouwen hebben en die (lijkt me dan) ook vertrouwen hebben in je werk. Wat moet dat heerlijk voelen!!
  Geniet er maar van!

 5. Fantastisch Marcel, gefeliciteerd!

 6. Wilma de Jong zegt

  Wát?? Sla je de kinderboekenweek 2013 over??? Maar serieus: Nogmaals gefeliciteerd. Naar je boek Waanzinnig Plannen ben ik erg benieuwd. Daar lijd ik erg aan, maar weet nooit hoe ze uit te voeren…

 7. He kanjer, geweldig dat het gelukt is. Weer een bewijs dat passie en sterke overtuiging leiden tot resultaat en dat we nooit laf en klein moeten leven.

 8. Zo tof en ik heb een beetje gevoel dat ik geholpen heb 🙂 zeker met de titel van deze blogpost, zo ook een heel kleine bijdrage geleverd aan dit prachtige initiatief. Kan niet wachten om je gewoon eens de hand te schudden in het echte leven

 9. Lydia Los zegt

  Wat leuk om al zo snel een bedankje te lezen, en wat on-wijs tof dat het gelukt is!! Ruim gelukt, want er zijn nog zoveel dagen over. Fijn dat ik een beetje heb kunnen helpen, en we hebben samen mijn kind aan het lezen gekregen… Alvast heel veel succes met schrijven! Ben razend benieuwd!

 10. Gefeliciteerd! Het is gelukt! En nou nog veel succes met het schrijven van al die boeken! Ik weet nu al dat ik Waanzinnige plannen ook wil hebben 😉

 11. Doet me denken aan zo’n spelletje waarbij een groep mensen een persoon draagt. Kleine moeite, bijzonder effect. Kicken, ik zie je zweven. En volgend jaar, als het moment komt dat je je laat verlammen door de vermeende te hoge verwachtingen, denk dan aan dit moment terug. Wat je deze maand kreeg is het vertrouwen dat je het beste uit jezelf haalt. Niet minder, maar ook niet meer.

 12. Jeroen Huijsdens zegt

  Ik vind het geweldig voor je! Het tweede crowdfundigproject dat ik heb gesteund. Omdat je niet alleen maar kunt blijven roepen dat we moeten (blijven) innoveren, maar ook zelf daad aan het woord moeten voegen! Verander de wereld, begin met jezelf. #ManintheMirror

 13. Super gaaf dat het gelukt is!
  We kijken ernaar uit!
  Succes met schrijven

 14. Ten eerste: van harte gefeliciteerd!! Wat ontzettend geweldig
  Ten tweede: hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar om dit jaar nog ‘even’ drie boeken te maken. Respect =D

Laat wat van je horen

*