6.000 X DE ZENUWEN

Gisteren kreeg ik voor het eerst de zenuwen over mijn boek. Echt fysiek de zenuwen. Dat was toen ik hoorde dat uitgeverij De Fontein besloten heeft om zesduizend exemplaren van Superhelden.nl te drukken.

6.000 exemplaren!

Het eerste wat ik dacht was: stel dat ze niet verkocht worden?

De afgelopen jaren was ik vooral gefrustreerd over uitgeverijen. Over het gebrek aan lef, gebrek aan marketing- en pr, over de lage aantallen die gedrukt werden. Ik wist het zeker: als een uitgever met mij mee zou denken, geloofde in Social Media, in de combinatie boek en internet én genoeg boeken zou drukken, dan zou ik heel veel boeken kunnen verkopen.

Maar de fantasie is makkelijker dan de realiteit. Wat nou als mensen het boek maar niks vinden? Wat nou als niemand de trailer bekijkt die we aan het maken zijn? Wat nou als Superhelden het verkeerde onderwerp is?

Ik raakte volledig in paniek.

Simone van der Vlugt stuurde mij een berichtje: ‘Zo’n grote oplage betekent dat de boekhandels groot hebben ingekocht. Hier past maar één reactie bij en dat is “Plop”.’

Een borrel, die kan ik momenteel goed gebruiken.

Reacties

  1. ik koop er in ieder geval eentje hoor, nog 5999 te gaan en dat gaat ongetwijfeld zo snel dat er een tweede druk komt! 🙂

  2. Proost Marcel! *plop*

  3. Anita Bracke zegt

    En ik koop er ook eentje dus……nog 5998 te gaan!!!

  4. Frank Maessen zegt

    Beste Marcel, Het klinkt hartstikke goed. Je hebt ervaring genoeg om te weten dat dit een goed boek gaat worden 😉 Geen zenuwen nodig!

  5. Ik heb vertrouwen in het boek en in alle inspanningen van iedereen. Ik realiseer mij ook – na het lezen van de reacties – dat de verkoop het enige stuk is waar ik geen controle over heb. En dat is voor een control freak als ik erg lastig :).

  6. 6.000 exemplaren! Wauw! De verkoop zal zeker een groot succes worden =D

Laat wat van je horen

*