ALSOF IK WEER DEBUTEER

Ik heb een nieuw boek. En het voelt alsof ik opnieuw debuteer. Ergens is dat natuurlijk ook zo, want Waanzinnige Plannen! – en hoe ze te realiseren is mijn eerste non-fictieboek én mijn eerste boek voor volwassenen. Maar dat is niet persé waarom ik het zo spannend vind. Ik vind het vooral spannend omdat het zo’n persoonlijk boek is.

Bij mijn jeugdboeken kan ik altijd een zekere afstand bewaren. Ik ben niet mijn personages. Maar in Waanzinnige Plannen! laat ik niet alleen mijn successen, maar ook mijn falen zien. Ik denk namelijk dat je van mislukkingen meer leert dan van successen.

Mijn boek is geïnspireerd op Over leven en schrijven van mijn grote held en voorbeeld Stephen King, waarin King zijn eigen leven en ervaring gebruikt om zijn punten kracht bij te zetten. Dat heb ik ook geprobeerd. Zonder mij te willen vergelijken met de grootmeester, is Waanzinnige Plannen! – en hoe ze te realiseren bedoeld als een praktisch boek vol persoonlijke verhalen. Mijn persoonlijke verhalen, maar zeker ook die van anderen die ik voor het boek geïnterviewd heb.

WP_namen

Dat is meteen ook het tegenstrijdige aan het boek. Want hoewel Waanzinnige Plannen! mijn meest persoonlijke boek is, gaat het niet over mij. Het gaat over de lezer die zijn of haar Waanzinnige Plan wil uitvoeren. En dat maakt het misschien wel het aller-spannendst. Want wat nou als er in Nederland het komende jaar allemaal Waanzinnige Plannen ontstaan die op hun manier de wereld een klein beetje leuker maken.

Zou dat niet Waanzinnig zijn?

Waanzinnige Plannen! – en hoe ze te realiseren is vanaf vandaag overal te koop als E-book en op papier.

Reacties

 1. Dag Marcel,
  Gefeliciteerd met het verschijnen van je boek! Ik ben erg benieuwd en hoop me er door te laten inspireren. Ik wil al heel lang mijn waanzinnig plan uitvoeren, en kom stapjes dichterbij 🙂

  Groet, Eiskje
  Babypraat; gebaren met je baby en dreumes

 2. Marjan zegt

  Ha die Marcel,
  Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Je boek heb ik via Bol.com gedownload en ik ben reuze benieuwd. Leuk hoe gevarieerd jij bezig bent!
  groetjes van Marjan

  ps en nu hop aan de slag met Nachtmerrieman. Ik ben zo nieuwsgierig naar die mijlpaal!

  • Marcel van Driel zegt

   Dank je wel! Ben heel benieuwd wat je er van vindt.

   Zodra Superhelden3.nl klaar is, ga ik verder met Nachtmerrieman!

 3. Druk bezig met lezen. Mooi dat het boek nu ook in de winkel is. Van harte Marcel.

Laat wat van je horen

*