Billy is dood, lang leve Billy

Billy de KipBilly de Kip is mijn favoriete boek van mijzelf. En dat komt door Jort van der Jagt en Jeroen Schipper. Jort omdat hij briljante illustraties maakte zoals ik ze nog niet eerder zag. En Jeroen omdat hij van een op zich niet onaardig verhaal (op matig Sinterklaasrijm) een geweldige, briljante tekst maakte, vol kwinkslagen en klankrijmen, met ritme, alliteratie en woeste woordgrappen.

Maar Billy is dood. Overleden. Ondanks de meer dan genereuze recensies die het boek kreeg van Juf Maike, Jaap, Susan en vele anderen, flopte het prentenboek meedogenloos. Het idee was om eens wat anders te maken dan wat er standaard in de winkel ligt, maar de wereld is duidelijk nog niet klaar voor een donker prentenboek vol cowboys, robots en tanks. Ondanks de fantastische inspanningen van uitgeverij David & Goliat en de vele boekhandels die hun best deden Billy onder de aandacht te brengen.

En dat is oké. Dat hoort bij het vak. Maar het is ook jammer. Want het was onze kip.

Billy de Kip preview

Ik heb de laatste 50 exemplaren gekocht. Die liggen hier nu in een doos te wachten op nieuwe eigenaren. In de winkel is Billy niet meer te koop. Het boek kost 10,00 euro en voor dat geld zet ik er uiteraard ook een handtekening en boodschap voor je in. En voor 2,50 stuur ik hem voor je op.

Dus, grijp je kans, bestel een Billy nu het nog kan!

Kippiejajee, moddertokkers!

Reacties

 1. Bij deze een exemplaar besteld (heb net een contact formulier ingevuld en verzonden)

 2. Kim Adams zegt

  Ja, ik wil er wel eentje voor mijn neefje.

 3. Ankie Persoons zegt

  Ik zag maandag nog een stapeltje Billy’s liggen hier in Houten bij de Read Shop… dacht meteen weer terug aan de heerlijke boeklancering in zonnig Utrecht en de vele, vele keren dat ik met mijn zoon plezier van het boek heb gehad. En dat hij dan elke keer trots al jullie handtekeningen voor in het boek aanwijst. Dank jullie wel, voor ons is Billy geen flopper maar een topper!!

 4. Het geld is overgemaakt!

 5. Conny Schelvis zegt

  Contactformulier ingevuld…schaam mij diep Billy nog niet in huis te hebben

 6. ik heb net en berichtje verstuurd 🙂 Billy de Kip voor de volgende generatie

  🙂

Trackbacks

 1. […] is Billy inmiddels niet meer te koop (hoe dat komt lees je in mijn blog ‘Billy is dood, lang leve Billy‘) al kun je hem soms nog wel ergens tweedehands […]

Laat wat van je horen

*