BILLY IS DOOD, LANG LEVE BILLY!

Vandaag op 14 juli 2013 hebben we de laatste drukproef van ons nieuwe prentenboek ‘Billy de Kip’ ingeleverd. Morgen gaat het naar de drukker in Italië en dat betekent dat we onze deadline hebben gehaald! In september ligt het overal in de winkel, maar speciaal voor jullie is hier een voorproefje van het boek. Billy de Kip preview Slechts acht dagen geleden zag het er allemaal wat minder rooskleurig uit. De tekeningen waren ze goed als af, maar de tekst nog niet. En wat ik had, daar was ik niet erg tevreden over. Ik schreef het blog ‘Ga je voor ego of voor kwaliteit?’ over mijn beslissing om er een co-auteur bij te halen. Ik heb een hekel aan het woord synergie, (ik vind het een jeukwoord, net zoals 1+1=3). Maar Jeroen, Jort en ik, we zijn echt een topteam! En ik ben erachter waarom: wij zijn alle drie niet alleen heel goed in ons vak, we zijn heel kritisch naar elkaar toe. We willen niet alleen zelf het beste werk afleveren, maar we willen ook dat de ander zijn beste werk aflevert. Dus over iedere komma wordt geneukt en ieder lijntje wordt besproken. Daarna doen onze geweldige uitgevers bij David & Goliat dat nog eens dunnetjes over. De lakmoesproef zijn onze kinderen. Want geloof me, kids zijn niet extra geïnteresseerd in een boek omdat hun vaders het toevallig gemaakt hebben. Maar voor de derde avond op een rij heb ik Billy moeten voorlezen, werden de tekeningen minutieus bestudeerd (‘Hoe loopt de robot nou, papa?’) en haalde mijn jongste er zelfs nog een fout uit (‘Er mist een zusje, papa!’). Dat kipje tekende Jort er nog snel even bij. ‘Billy de Kip is klaar!’ twitterde  ik trots. ‘Op de dag dat de echte Billy The Kid (1881) overleed. Toevallig?’ antwoordde mijn collega Marcel Vaarmeijer. En ja, inderdaad. Zonder dat we het wisten is het vandaag precies 132 jaar geleden dat naamgenoot Billy de Kid overleed. Billy is dood, lang leve Billy!

Reacties

  1. Haha, geweldig! Wat knap van Jeroen dat hij in zo’n korte tijd en onverwacht zo’n goeie tekst kan schrijven. En dat jij wist dat hij dat kon.

  2. Het ziet er echt waanzinnig mooi uit. En de tekst loopt lekker.
    Het voorproefje smaakt naar meer.

Trackbacks

  1. […] Waarom Billy de Kip drie vaders heeft. […]

Laat wat van je horen

*