BLOGS OVER DE E-BIEB

Schrijver en collega Ted van Lieshout heeft een vervolgblog geschreven, dat – in navolging van alle grote blockbusters in de bioscoop – De bibliotheek gaat digitaal (2) heet. Daarin vertelt hij onder andere dat de VVL (Vereniging van Letterkundigen) hierover in gesprek is met de LIRA (zeg maar de BUMA/STEMRA van de boeken). Het blog is een vervolg op zijn grote hit De bibliotheek gaat digitaal waarop een flinke discussie gaande is.

Waar ook fiks gediscusieerd wordt, is op mijn eigen blog E-bieb gaat schrijvers kosten waarop sommige mensen het zelfs – gulp! – niet met mij eens zijn! Het moet niet veel gekker worden.

Een andere collega van mij is Netty van Kaathoven. Zij doet mee aan de pilot van de digitale bibliotheek en schrijft daarover op haar blog Mijn boeken in de digibieb. Een aanrader om ook de andere kant van de zaak te lezen.

Inmiddels zijn er ook kamervragen over gesteld.

Als er nog meer mensen over dit project schrijven, dan hoor ik dat graag, dan zet ik ze hierbij.

Reacties

  1. Nou lijkt het net of de VvL met Lira praat vanwege het stukje op mijn weblog, maar dat is beslist niet zo. De VvL is er al langer mee bezig!

Trackbacks

  1. […] vroeg aan Arjan El Fassed, lid van de Tweede Kamer namens Groen Links, of hij de blogs wilde lezen waarin collega Ted van Lieshout en ik ons zorgen maakten over de digitale bibliotheek […]

Laat wat van je horen

*