DERDE DRUK SUPERHELDEN.NL!

Derde drukDe derde druk van Superhelden.nl is een feit! Tijdens mijn vakantie kreeg ik de eerste twee exemplaren van de nieuwe druk thuisgestuurd. De teller staat nu op 12.000 gedrukte exemplaren! En ik ben er zo ontzettend blij mee! Ik heb nog nooit eerder ergens een derde druk van gehad! En dat zonder dat ik bij ‘De Wereld draait Door’ ben geweest, met nauwelijks recensies in de traditionele media en zonder een uitgebreide commerciële mediacampagne. Het succes van de boeken is ontstaan door mond-tot-mond reclame, door Social Media, door de trailer (bijna 15.000 keer bekeken!) en – niet te onderschatten – door de inspanningen van de zelfstandige boekhandels die ontzettend hun best hebben gedaan om de titels onder de aandacht te brengen van de lezers. Deel twee gaat binnenkort ook in de herdruk en komt daarmee op 6.000 gedrukte exemplaren te staan.

Ongelofelijk.

Zoals bij iedere druk hebben we weer een paar kleine dingen aangepast. De inhoud is uiteraard hetzelfde, maar op het omslag pronkt nu een duidelijke (1). En achterin hebben we de covers van deel twee én drie gezet, zodat er geen misverstand kan ontstaan dat het om een trilogie gaat.

Zoals ik eerder meldde, is Superhelden.nl kerntitel tijdens de aankomende Kinderboekenweek, waarvan het thema ‘Sport & Spel’ is. Voor de vakantie hebben duizenden scholen een pakket van het CPNB ontvangen waarin o.a. Superhelden.nl werd aanbevolen. En dat was te merken, want de aanvragen voor optredens tijdens de KBW gingen nog harder dan voorheen.

Weten jullie nog, november 2010, dat ik op dit blog voor het eerst repte over mijn Waanzinnige Plan? In januari 2011 maakte ik de titel van het boek bekend en begon ik met schrijven. En nu – krap drie jaar later – zijn er twaalfduizend (!) exemplaren van Superhelden.nl gedrukt, waarvan een kleine negenduizend daadwerkelijk zijn verkocht. De rest ligt bij het Centraal Boekhuis te wachten op de Kinderboekenweek.

Laat oktober maar komen!

 

 

Reacties

 1. Cor van Driel zegt

  Ik val helemaal stil.:)

 2. Geweldig, hoe snel het kan gaan. Gefeliciteerd !

 3. Anita Bracke zegt

  Geweldig, Marcel. Gefeliciteerd. Superhelden.nl is een prachtige serie. Ik word steeds nieuwsgieriger naar deel 3. Maar eerst genieten van dit succes.

 4. Wilma van den Bosch zegt

  Gefeliciteerd met je derde druk! Ben erg benieuwd naar deel drie.

 5. aaaaah ik heb net 2 delen gelezen en kan egt niet wachten op deel 3!!!!!

 6. omg!!! is het derde deel al uit???? waarom kom ik daar nu pas achter? 🙁
  ik ben weg en ga hem snel halen en Marcel ga zo door!!!!
  ik vind het fantastische boeken 😀

 7. Ik dacht dat de derde deel uit was, maar dat bleekt niet zo te zijn :(, ik hebt net het tweede deel uit, en ik hou echt van uw boeken ookal is het de tweede die ik van u heb gelezen ;), maar ik zeg dat je door moet met schrijven en gamen natuurlijk!!

  • Marcel van Driel zegt

   Dank je wel! Het derde deel zou deze maand uitkomen, maar we hebben het verschoven naar eind september om het boek nóg beter te maken. Nog even geduld, dus!

   • Ja bedankt ik vond het wel jammer toen ik las dat het pas in september uit was, omdat ik en een vriend van mij lezen uw boeken en we praten der altijd over maar in september ben ik al op de middelbareschool en dan zien we elkaar niet meer (weinig).

 8. Hey Marcel!!!
  Superhelden.nl is zoo’n vette serie! Ik heb de boeken voor m’n verjaardag gekregen en was meteen helemaal fan van de serie. Ik heb blijkbaar al m’n vriendinnen aangestoken want al m’n vriendinnen lezen superhelden.nl nu! Ik kan niet wachten op deel 3!!!

 9. Hey Marcel 🙂

  Wanneer komt deel 3 uit? Ik kan echt niet wachten ! Het zou namelijk leuk zijn als ik het in kinderboekenweek kan uitzoeken. Groet Lisa ;D

Laat wat van je horen

*