DUTCH DARTH VADER

Als kind nam mijn vader mij en mijn zus regelmatig mee naar de bioscoop. Meestal ging het om tekenfilms zoals Sneeuwwitje, de Fluit met de zes smurfen of Nederlands product als Peter en de vliegende autobus. Maar op een dag  kregen we wat anders te zien, een science fictionfilm met robots, ruimteschepen, vreemde wezens en de grootste engerd die ik ooit op het witte doek zag: Darth Vader. Ik was tien jaar oud en zoals velen kinderen in 1977 veranderde Star Wars mijn leven.

Het is bijna 35 jaar later en Star Wars is net zo’n onderdeel van onze cultuur als McDonalds, internet en Lego. Mijn oudste zoon is zes en hoewel hij nog te jong is voor de films, herkent hij de karakters en de ruimteschepen al!

Filmmakers Giso Spijkerman en Koen Leerink zijn ook Star Warsfans. Maar waar bij ons thuis vooral van alles verzameld wordt, hebben Giso en Koen besloten om een extra hoofdstuk toe te voegen aan het Star Wars universum. Ze filmen op dit moment aan Dubsteptrooper, een korte film over … het derde kind van Darth Vader. En zoals elk puberend kind betaamt, drijft deze, tot stormtrooper opgeleide zoon, zijn vader tot waanzin.

Koen is natuurlijk geen onbekende in het maken van films, zo werkte hij mee aan diverse Sinterklaasfilms én was medeverantwoordelijk voor de boekentrailer van Superhelden.nl.

Of het allemaal mag van George ‘control freak’ Lucas, weet ik niet, maar deze fan volgt in ieder geval dagelijks de voortgang op Twitter, Facebook en de Dubsteptrooper webpagina. Ook Star Warsfan? Hou deze jongens dan in de gaten of – nog beter – werk mee als vrijwilliger! Ze kunnen je goed gebruiken!

Reacties

  1. Leuk stukje! Dank je wel!:D

  2. Naww, ze hebben geen acteurs/figuranten/bakkers nodig op de set… Jammer. Wel geinig initiatief verder.

  3. Ziet er zeer fijn uit, ik ben benieuwd!

Laat wat van je horen

*