Geen tijd, geen geld, toch doen

Boek losHoewel ik de veertig uur per week werken zelden haal, krijg ik toch behoorlijk veel voor elkaar. Ik schrijf gemiddeld vijf boeken per jaar (niet allemaal zo dik als ‘Superhelden.nl dl3’ uiteraard), geef lezingen en realiseer bijna iedere jaar wel een Waanzinnig Plan. Daarnaast ben ik huisman, vader en echtgenoot, sport ik bijna iedere dag en lees ik ook regelmatig een boek of kijk ik een film of serie.

Die Waanzinnige Plannen kosten vaak geld, en hoewel ik niet mag klagen over de verdiensten als schrijver (hoeveel mensen in mijn vak kunnen zeggen dat ze ervan kunnen leven?) schiet er zelden iets over voor bijvoorbeeld een verre vakantie, laat staan voor een Waanzinnig Plan. Die moet ik dus op een andere manier zien te financieren. En dat lukt (bijna) altijd.

Ik ben daar niet de enige in. Mensen als Martijn Aslander, Esther Jacobs en Patty Golsteijn bloggen regelmatig over wat ze allemaal bereiken ondanks (of misschien wel dankzij) hun drukke leven en hun beperkte financiële middelen. Het kan dus zeker!

Maar hoe?

In mijn boek ‘Waanzinnige Plannen! – En hoe te realiseren’ en de bijbehorende lezing ga ik in eerste instantie in op wat ons tegenhoudt om onze plannen uit te voeren en geef ik handvatten om een goeie planning te maken. Maar wanneer mensen door hun zelfgecreëerde barrières heen breken en daadwerkelijk aan de slag gaan, volgt vaak de vraag: heb je ook praktische tips voor mij? Hoe maak ik nou meer tijd vrij en hoe kom ik aan geld?

Om die vragen te beantwoorden blog ik regelmatig over hoe je bijvoorbeeld urgentie creëert of tijd wint met vroeger opstaan. Maar ik kan daar nog veel meer over vertellen. Daarom hebben Uitgeverij Scriptum en ik besloten dat er een vervolg komt op ‘Waanzinnige Plannen’. Het gaat heten: ‘Geen tijd, Geen geld, Toch doen’ en verschijnt in mei 2015.

FullSizeRenderHet contract heb ik net getekend, en de structuur van het boek heb ik helemaal klaar. Het komt vol met praktische tips en verhalen te staan, wordt 160 pagina’s en gaat 12,50 kosten.

Nu alleen nog de tijd vinden om het te schrijven de komende maanden, naast ‘Nachtmerrieman’. Gelukkig heb ik een aardig idee hoe ik dat moet doen.

En jij straks ook.

Reacties

 1. Spreekt me zeer aan Marcel, ben erg benieuwd.

  Enne… je sport bijna iedere wat? Dag/week/maand? Jaar? 😉

 2. Leuk, klinkt goed. Sporten doe ik al zo’n 4-5 per week en ook sta ik (heel) vroeg op: moet mij dus ook allemaal kunnen lukken 😎

 3. Neeeeeee, niet vroeg opstaan!

 4. Wauw… Érg strakke titel alvast, Marcel! (En griezelig in lijn met mijn tamelijk waanzinnige reisplan komend jaar) 😉

 5. Max Davidse zegt

  Binnenkort maar eens Waanzinnige Plannen op de kop tikken, dan kan ik daarna door met dit nieuwe boek. Klinkt goed allemaal.

 6. Beste Marcel,

  Het lijkt erop dat je een begerenswaardig bestaan hebt opgebouwd. Zelf schrijf ik regelmatig een stukje op mijn blog, maar volledig belangeloos. Zou je mij een tip kunnen geven over hoe ik iets met mijn schrijverij kan verdienen? Dat zou enorm motiveren.

  Hartelijks,
  Richard

 7. Elma Roelvink zegt

  Gefeliciteerd Marcel met je nieuwe contract! Het vorige boek was super. Mocht je nog input zoeken van waanzinnige plannen: Afgelopen jaar heb ik een voedselcollectief opgezet. Zonder geld en met erg weinig tijd. Groetjes!

Trackbacks

 1. […] idee er. Ik durfde er alleen nooit een Waanzinng Plan van te maken. Vond het te waanzinnig, of had Geen tijd, geen geld als excuus. Die laatste verwijzing leidt naar een boek dat nog geschreven wordt. Ik vraag me af of […]

Laat wat van je horen

*