GENIAAL IDEE VOOR EEN PRENTENBOEK

 

Verschillende soorten prentenboeken.

Verschillende soorten prentenboeken.

Gisteravond kreeg ik een geniaal idee voor een prentenboek. Het was een cadeautje. Het concert van Navarone in Ekko was net afgelopen. Ik stond in de garderobe te wachten op mijn jas, toen ik iemand iets hoorde gillen. Het was een kreet die normaal alleen kleine kinderen gebruiken. Maar doordat een volwassene het riep, kreeg de opmerking een hele andere context. Ik denk dat hij het zelf niet eens door had.

In twee seconden zag ik het hele verhaal voor me. Het is zo’n simpel idee dat ik niet begrijp dat niemand dit eerder gedaan heeft. Maar even Googlen en Bol-punt-commen leverde een resultaat van nul op. Yeah!

Spontaan zette ik op Facebook en Twitter: ‘Krijg net een geniaal voor een prentenboek’. Dat heb ik geweten! Binnen een half uur had ik al meer dan tien illustrators die zich aanboden om het te gaan tekenen. En niet de minste ook!

Maar dit verhaal heeft een hele specifieke stijl nodig. En hoe goed ik sommige illustrators ook vind, ik weet niet zeker of iedereen geschikt is voor dit project. Daarom ga ik komende week eerst maar eens de structuur uitwerken en de basistekst schrijven. Dan bedenken wie ik hier het best bij vind passen en kijken of hij/zij tijd heeft heeft en geïnteresseerd is. En dan een uitgever zoeken. Maar als niemand dit wil hebben, dan eet ik mijn hoed op.

Dus, ben jij illustrator en ben je geïnteresseerd? Zet dan een link naar je website/portfolio in de comments!

Wordt vervolgd!

Reacties

 1. Iris Compiet zegt

  Je kent mijn werk he, website is niet up to date FB wel 🙂 enne ik pas me altijd aan per project 🙂

 2. Ja, dat was een leuk gesprekje op FB. Prijsvraag, pffff. 😉 Mijn site staat al in de gegevens maar bij deze nog een keer. http://www.kleinmonster.nl

  Ik hoop dat je de illustrator vindt die je zoekt. Kijk ook eens op schrijverzoektillustrator.nl van Femke (nou ja, nu niet meer, maar toch). De titel zeg alles, al!

 3. Hé Marcel, dat klinkt spannend. Ik ken je alleen van FB maar en jij mij misschien nog niet. Ik hoop dat je zoektocht de perfecte match oplevert! Veel succes!!!!!
  gr. Inge

 4. Ik ben geen illustrator maar wel BLOEDnieuwsgierig naar je idee :P.

 5. Heerlijk, zo’n aha-moment! Veel plezier met dit project 🙂

 6. Tja, nu maak je me als schrijver natuurlijk on-tiege-lijk nieuwsgierig. Maar ik vrees dat je je idee pas gaat vertellen als het het boek in de winkel ligt. Ik kan niet wachten :).

 7. Hallo Marcel, het zou leuk zijn om iets voor je te kunnen betekenen.

  We hebben ervaring in het maken van prentenboeken en apps, neem eens kijkje op http://www.frederikspin.nl en http://www.qwoop.nl

  Veel succes!

 8. Beste Marcel,
  ik weet niet precies naar welke speciale stijl je op zoek bent. Dus kijk even in mijn beknopte portfolio op mijn site alsjeblieft. Mocht je geinteresseerd zijn dan hoor ik dt graag. Suc6 met het uitwerken van je ervaring tot een concept/verhaal.

 9. Riemke Post zegt

  Hoi Marcel, ik ben benieuwd naar je leuke idee! Als mijn illustratiestijl je aanspreekt dan zou ik het leuk vinden om je te helpen. Eén van mijn illustraties is Wiesje van prentenboek Wiesje. Je kunt Wiesje zien op http://www.prentenboekwiesje.nl of op haar eigen facebookpagina Wiesje. Groetjes Riemke

 10. Misschien kan ik wel iets voor je betekenen?
  Julie

 11. hoi marcel,

  ik ben gek op goeie ideeën! kijk maar even of ik als illustrator geniaal genoeg ben voor jouw plan 🙂
  groet

  doesjka

  http://www.doesjkabramlage.nl
  en
  http://www.illustratoren-oost.nl

 12. Het zou een eer zijn met je te mogen werken. IF….
  Sowieso heel veel succes met uitwerken, ben héél benieuwd naar je idee.
  Lieve groet, Magda

 13. Goedemiddag!

  Hierbij een snelle link naar mijn website: http://www.studioafh.nl !

 14. Mocht je een prentenboektrailer willen, dan zet ik de illustraties graag in beweging. 🙂

 15. Oe…. Bovenstaande oproep is alleen al ontzettend spannend!!!

  Beste Marcel,

  Mijn illustraties, in verschillende stijlen, zijn te zien op mijn site. Maar, ik schilder ook! Misschien is dat de specifieke stijl die je zoekt? Mijn schilderijen zijn natuurlijk ook te bewonderen op mijn website. Check it out op http://www.madeby-us.nl.

  Hartelijke groet,
  Klasien van der Werf

 16. Hallo Marcel, het zou leuk zijn om iets voor je te kunnen betekenen. Misschien passen mijn illustraties bij jou idee. In ieder geval heel veel succes met uitwerken!

 17. Via Maria Genova de link naar uw oproep voor een illustrator ontvangen. ( ik heb haar kinderboek sprookje knetterkontje geïllustreerd)
  U kunt een kijkje nemen op mijn website en anders kan ik u wat eerder gemaakte illustraties toe sturen!

  Met Vriendelijke Groet,

  Charona van Bellen

 18. Graag stuur ik je een link naar mijn website. Veel kijk plezier en misschien tot ooit 🙂

 19. Hoi Marcel,

  Ik ben ook best nieuwsgierig naar je idee!
  Mijn naam is Joni de Groot en naast een website (www.jonidegroot.nl) heb ik ook een blog (‘Wat een louter toeval!’) met meer recent werk er op. Wie weet heb ik wel de stijl die je zoekt!

  Groetjes,
  Joni de Groot

Laat wat van je horen

*