IK BEN SUPERMAN NIET

‘You do too much – college, a job, all this time with me… You’re not Superman, you know.’ – Aunt May tegen haar neefje Peter Parker, die in het geheim Spider-Man is.

Ik denk soms dat ik Superman ben. Ik heb in de afgelopen week 1/3 van mijn nieuwe boek Superhelden.nl geschreven (21.605 woorden en nog een paar duizend weggegooid) en naar de uitgever gemaild voor akkoord. Ik heb het huishouden gerund terwijl mijn echtgenote een aantal dagen in het buitenland zat en mijn oudste zoon zes jaar werd. Ik heb meegewerkt aan het (werkelijk prachtige ontwerp) van het omslag dat Villa Grafica maakte voor Superhelden.nl en aan de tijdelijke website die volgende week online gaat. Tussendoor heb ik inlays van dvd’s vertaald, het NOT bezocht (en leuke mensen ontmoet), jazz gezongen en gebrainstormd over de sociale mediacampagne van muziekblad Heaven.

En weetje, ondanks dat ik dat allemaal geweldig vind, de leukste baan van de wereld heb en nog nooit zo gelukkig ben geweest, ben ik op.

Morgen word ik 44 en ik realiseer mij voor de zoveelste keer: Ik ben Superman niet, hoe graag ik dat ook zou willen.

Daarom heb ik afgelopen week een aantal knopen doorgehakt. Ik heb een vreselijk leuk project – met pijn in mijn hart – on hold gezet voor minimaal een half jaar. Ik heb een aantal betaalde klussen doorgeschoven naar andere professionals. En ik ga meer tijd vrijmaken voor niets doen. Voor de rest ga ik mij focussen op slechts  twee dingen: het boek afschrijven en voor de klas staan.

Dat lijkt mij voorlopig even genoeg.

Reacties

 1. Dat is nog eens stoer: je grenzen erkennen en er naar handelen. Ik vind je een superheld.

 2. Wat een dappere keuzes Marcel.
  Snel genieten van de rust die je jezelf gaat gunnen, en van je vrouw en van je kindertjes.
  Ow en van je verjaardag natuurlijk.
  GEFELICITEERD!

  groetjes Wendie

 3. Hoi Marcel, wat knap, die knopen doorhakken! (En wat herkenbaar dat het nodig is…). Hartstikke goed. Nu kun je je energie helemaal op de twee ‘projecten’ focussen. Voordeel is dat je weet dat er nieuwe leuke projecten geduldig op je wachten. Je bent dus gewoon populair. Wat zeg ik? Je bent een superheld! 😉

 4. Wat mij betreft ben je wél Superman, alleen Superman weet namelijk de juiste keuzes te maken…Je zult zien, alles wat je wél blijft doen wordt alleen maar leuker. Bovendien houd je zo ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën.

  Ik heb mezelf gisteren teruggetrokken uit een leuke, uitdagende sollicitatieprocedure omdat ik vreesde dat de baan mijn schrijverschap in de weg zou gaan zitten. Moeilijke keuze maar de opluchting na het doorhakken van de knoop was groot! En nu lees ik je blog en denk: precies, het is goed zo…

 5. O en natuurlijk gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon en van jezelf (morgen, vandaag, gisteren?).

 6. En dat lijkt me het meest Superman-achtige plan dat Superman zou kunnen bedenken.

 7. Goed zo jongen! En volhouden he. Af en toe nog even in de APK bij jezelf.

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MarcelvanDriel en e duivenvoorden, Jennifer Hofstede. Jennifer Hofstede heeft gezegd: RT @MarcelvanDriel: Nieuwe blogpost: 'Ik ben Superman niet' over teveel hooi en te weinig vork: http://bit.ly/f3BO3X […]

Laat wat van je horen

*