Je bent zelf een Facebooktest

testIk heb twee relatief rustige weken achter de rug. Mijn drie AVI-boekjes voor Uitgeverij Zwijsen zijn af en goedgekeurd, de manuscripten van ‘Superhelden3.nl’ en ‘Trippel Trappel’ liggen nog bij de redacteuren en voor ‘Nachtmerrieman’ zit ik in een researchfase. Dat betekende dat deze weken Cold Turkey uit mocht en Facebook en Social Media aan. En dan zie je ineens van alles langskomen. En dus ook de testen.

In het begin vond ik ze best grappig en maakte ik er af en toe ook een. Mijn stad was ´Milaan´ (nooit geweest, dus geen idee), mijn vak ‘schrijver’ (duh) en ik was iets uit Harry Potter. Daarna werden ze steeds gekker. ‘Welke kleur ben je?’ ’Welke twee woorden ben je?’ En de uitsmijter: ‘Welke cupcake ben je?’

Ik werd er melig van en begon er grappen over te maken op social media. Het werd een beetje een dingetje, zeg maar. Iedere dag probeerde ik weer iets nieuws te verzinnen: ‘Welke internettest ben jij?’ (Een internetsnelheidstest natuurlijk) . Totdat ik een berichtje kreeg van Sam Mellor met de vraag: ‘Welk ‘Marcel van Driel’ boek ben jij?’

Ik kwam niet meer bij van het lachen. Sam – die al eerder de ‘Marcel van Driel’ app voor Android maakte, had een test gemaakt met mijn boeken! En hij werkte!

Ik paste een paar dingetjes aan en zette hem online. En nu ben ik dus zelf een internettest.

Dat zal me leren.

Ook weten welk ‘Marcel van Driel’ boek je bent? Doe hier de test! (En delen is leuk :))

Reacties

  1. Miriam zegt

    Haha! Met je eigen test om je oren geslagen. 😉 Leuk testje, Marcel, ik ben een Waanzinnig Plan.

  2. Hehe. Als ik had geweten dat mijn “welke cupcake ben jij” nep-quiz-grapje zo’n indruk zou achterlaten, had ik er een echte test van gemaakt.

Laat wat van je horen

*