Kiespijn en Duitse superhelden

PalasTwee weken geleden moest ik naar de kaakchirurg. Er was een klein stukje tand achtergebleven dat waarschijnlijk de oorzaak was van het breken van mijn kroon. Na veertien (!) prikken was ik eindelijk genoeg verdoofd om de boosdoener te kunnen laten verwijderen. Met een gezicht alsof ik gebotoxt was, fietste ik weer naar huis, naar mijn pc.

Daar probeerde ik als een gek het vierde deel van Superhelden.nl af te krijgen. De deadline was eigenlijk een week eerder, maar door alle bezoeken aan tandarts en kaakchirurg was deze verschoven naar vrijdag 11 maart, om 12.00 uur.

De dagen na de ingreep slikte ik per dag gemiddeld evenveel pijnstillers als ik verdovingsprikken had gekregen en soms meer. Het plaatsen van de nieuwe kroon stelden we een week uit, de wond was te groot en te pijnlijk. Iedere dag fietste ik op en neer naar de tandarts om het gat schoon te laten maken met waterstof peroxide en vermeed ik zuivelproducten om infectie te voorkomen.

Superman tandartsDeze week verscheen de eerste Duitse recensie van “Pala – Das Spiel beginnt”. Volgens de recensente was het boek: ‘Ein absolutes Lesemuss für Jugendbuchfans. Ihr sucht eine neue Buchreihe? Dann seid Ihr hier genau richtig :-)’

Ik voelde me op dat moment weliswaar geen superheld, maar de recensie hielp meer dan de pijnstillers.

Absolute Leseempfehlung!’ roemde ze het boek. Niet alleen kreeg het boek maar liefst vijf sterren, maar het was ook de eerste recensent die de onderliggende thematiek in het boek benoemde: ‘Mit seinem Jugendbuch “Pala – Das Spiel beginnt” erschafft der Autor einen ereignisreichen Roman, der viele reale Begebenheiten bereit hält. Ich will damit sagen das es mich nachdenklich stimmte und ich ins grübeln kam, inwieweit die Handlung real werden könnte,’ wat zoveel betekent als : ‘Met zijn jonge volwassen boek “Pala – Het spel begint” schept de auteur een bewogen roman, die aan een groot aantal echte gebeurtenissen refereert. Ik zette me aan het denken over de mate waarin de maatregelen [in het boek] echt zou kunnen zijn.’

Pala 1Pala 2

Of zoiets. Ik heb één jaar Mavo-Duits en een paar maanden Duolingo, dus ik ben volledig aangewezen op Google Translate.

Ondertussen verrekte ik nog steeds van de pijn, kwam ik ’s nachts mijn bed uit om extra pijnstillers te slikken, sliste ik tijdens het praten en daalde mijn humeur tot ver beneden het nulpunt. Ik bracht mijn kinderen naar school, deed leuk op Facebook, zette muziek aan en stortte mij in mijn boek.

Afgelopen woensdag leverde ik de eerste versie van Superhelden.nl dl4 in bij mijn uitgever en liet ik voor de laatste keer mijn wond schoonmaken.

Deze week is de pijn helemaal weg en kan ik weer lachen (al zie je dan wel de gaten in mijn mond, waardoor het lijkt alsof ik aan de Crystal Meth ben). Woensdag wordt de nieuwe kroon in mijn mond gezet. In april ligt “Pala – Das Spiel beginnt” in de Duitse winkels. En Lesemuss is vanaf nu mijn favoriete woord in het Duits.

Reacties

  1. Gefeliciteerd! Je hebt het verdiend (die kroon ook).

  2. Chris de Bie zegt

    Een kroon op je werk Marcel;) Gefeliciteerd met dl4 en de Duitse release!

  3. Marcel, never a dull moment! Blij dat je nu pijnvrij bent. En wat een gave recensie! <3

  4. Prachtige omslagen! Toll!

  5. Jammer genoeg kan je niet eeuwig doorgaan met superhelden.NL ik kan gewoon niet stoppen met lezen. Het zou super cool zijn als er ook een film van komt

Laat wat van je horen

*