MIJN EIGEN DEEP THROAT

 

Twee dagen geleden deed ik op dit blog de volgende oproep: “Voor Superhelden2.nl ben ik op zoek naar iemand die op een Amerikaanse militaire luchthaven heeft gewoond en/of gewerkt.” Hoewel er op het blog zelf niet gereageerd werd, kreeg ik achter de schermen verschillende mails, DM’s en Facebookberichten. Inmiddels heb ik met een paar mensen gemaild én vanmorgen iemand gesproken op een Geheime Locatie in Utrecht.

Deep Throat was de bijnaam van de informant die informatie gaf aan journalist Bob Woodward over het Watergate Schandaal en de rol van president Nixon. Nu gaf mijn informant geen geheimen prijs (en al helemaal geen schandalen), maar deze ex-piloot wil – gezien zijn huidige functie bij de ******se overheid – liever onbekend blijven.

Hij vertelde over de verschillende bezoeken die hij aflegde bij diverse Amerikaanse militaire Air Bases en hoe hij – geheel per toeval – Harrison Ford ontmoette die precies naast hem landde (en waar hij drie uur mee babbelde over vliegtuigen). Ook vertelde hij hoe hij als ongeautoriseerde Nederlander al vanaf zijn 17e op verschillende geheime locaties kwam, plekken waar hij echt niet had mogen komen.

Samen bedachten we een plot voor de tweede helft van Superhelden2.nl dat het plausibel maakt hoe vier kinderen een Amerikaanse Air Base infiltreren. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat hou ik nog even geheim…

Nu moet ik alleen op zoek naar de tv-serie Call to Glory (met Craig T. Nelson en Elisbeth Shue) die zelfs in de Verenigde Staten nooit op DVD is verschenen…

Reacties

  1. Call to Glory, wat een geweldige serie (en film?) was dat.
    Kolonel Craig Nelson vloog daarin T-38 Talons. Ik zat in diezelfde tijd op Sheppard Air Force Base en was daar T-38 piloot! (1986-1990) Helaas heb ik van de serie geen beelden.
    Ik begrijp dat ik voor de ‘Deep Throat’ sollicitatie te laat ben, maar mocht je nog onbeantwoorde vragen over straaljagers of US bases hebben, hoor ik dat graag.
    groet,
    Arno

Laat wat van je horen

*