Mijn Manuscripta

Ik had een fan

Ik had een fan

Manuscripta was voor het eerst in Utrecht. En dat beviel mij uitstekend! (En nee, niet alleen omdat het tien minuten fietsen van mijn huis is.) Het was er gemoedelijk druk en dat gaf iedereen ruim de gelegenheid om zijn of haar favoriete auteur te ontmoeten. Zo zag ik Ingrid en Dieter Schubert signeren bij de Utrechtse Kinderboekhandel, waar ik ook even bij kletste met Thijs Goverde. Henk Spaan en Adriaan van Dis liepen langs, met Herman Koch in hun kielzog, om te signeren en interviews te geven. Ik zag een stukje van het interview met Mel Wallis de Vries. Helaas was de akoestiek in de centrale hal van het stadhuis zo slecht dat ik slechts één op de drie woorden kon verstaan.

Gelukig was het buiten fantastisch weer.

MichaIk mocht een uur signeren bij de stand van De Fontein. Op weg ernaartoe kwam ik collega en toffe peer Micha Meinderts tegen die mij zijn boek gaf omdat hij jarig was. Samen waren wij die dag een onafscheidelijk duo. Wij spraken en vermaakten ons met collega’s Simone van der Vlugt, Nanda Roep, Suzanne Peters, Elsbeth Witt en Martijn Lindeboom die langskwamen om bij te kletsen en zoenen uit te wisselen (een feature die Facebook nog niet ondersteunt.) Ondertussen signeerde ik af en toe een boek, een kaart of een Superheldenposter (op de rug van een – mag ik dat zeggen? – hele mooie moeder) en mocht ik met mijn fans op de foto. Ik beantwoordde de meest gestelde vraag met: ‘4 november in de winkel!’ en sprak met Eveline Karman die volgend jaar debuteert bij De Fontein met ‘Verstrikt’.

Mooi versje van Lars

Mooi versje van Lars

Bij een biertje bij de stand van Meulenhoff (die heel blij waren om te horen dat ik morgen aan Nachtmerrieman ga beginnen) ontmoette ik Lars van der Werf. Lars schrijft versjes op de typemachine. Ze zijn schattig, ontroerend en komen soms ook binnen, zoals deze die hij schreef voor iemand die onlangs haar zoon op veel te jonge leeftijd verloor. Zijn boek ‘Versjes van Lars’ verschijnt 3 november.

Er was natuurlijk nog veel meer te doen en te zien op Manuscripta, maar ja, daar was ik niet bij.

Volgend jaar weer in Utrecht?

Reacties

 1. he verdorie Marcel, als Li en ik nou niet geen andere afspraak hadden gehad, dan hadden we een biertje –of wijntje, of fris– kunnen gaan drinken. We moesten om 15.30 uur alweer voor onze volgende activiteit in Maastricht zijn.

  Volgende keer beter:)

 2. Het was kort, maar krachtig en we hebben enorm genoten. Heel erg leuk vond ik de interactie met de kinderen toen ze mij hielpen met tekenen:). Ik had best wel daarna nog wat langer in Utrecht willen blijven. Vind het een geweldige stad.

 3. Miriam Wesselink zegt

  Klinkt leuk, Marcel! Volgend jaar ga ik, ijs en weder dienende, ook.

 4. Wat leuk dat ik op je website sta. Ik was die fan!
  Ik lees met veel plezier je boeken en kijk uit naar Superhelden.nl deel3!
  Ik hou mijn boekverslag op school ook over superhelden.nl. Echt vet!!!!

  • Marcel van Driel zegt

   Wat leuk dat je reageert, Luna! Je was de eerste die die dag een handtekening kwam halen, en ik was heel blij met je 🙂

   Veel succes met boekbespreking!

 5. Ik heb iets gigantisch verkeerd gedaan op Manuscripta, want ik heb de halve verzameling schrijvers in het wild gemist.

Laat wat van je horen

*