NMM: MARCEL GAAT VOOR VOLWASSENEN SCHRIJVEN!

 

UPDATE: WE HEBBEN EEN LIJK!

Vandaag ben ik de hele dag op pad geweest om gesprekken te voeren met een ontwerper, een filmmaker en twee experts op het gebied van crowdfunding. Allemaal voor mijn nieuwe Waanzinnige Plan, codenaam NMM.

NMM (de echte titel maak ik binnenkort bekend) wordt mijn allereerste roman voor volwassenen! Het is een urban fantasy thriller die zich speelt zich af in Rotterdam. (Denk qua sfeer aan de serie The Killing en aan Scandinavische crime-novels van Jo Nesbo, maar dan met een bovennatuurlijk tintje).

NMM is een idee waar ik al een paar jaar mee rondloop, maar voor het eerst in mijn tienjarige carrière heb ik het idee dat ik er ook aan toe ben. En dat komt door Superhelden.nl. Niet alleen ben ik door het schrijven daarvan een veel betere schrijver geworden, maar ik heb ook voor het eerst een volwassen publiek bereikt. Want het boek bleek een echt cross-overtitel á la The Hunger Games.  NMM wordt hopelijk net zo’n pageturner als SH.nl. En uiteraard begint het boek met een moord, want zo hoort dat.

Maar waarom nou de ontwerper en de filmmaker en de experts?

Ik wil het schrijven van het boek financieren door middel van crowdfunding. Kort gezegd wil ik fans, liefhebbers van fantasy en thrillers en/of mensen die de letteren een warm hart toedragen vragen om donateur te worden. Op Voordekunst.nl komt over twee á drie weken een pagina te staan waar mensen kunnen bijdragen aan het project. Hoe dat allemaal precies werkt, ben ik nu aan het uitzoeken, maar wat ik in ieder geval nodig heb, is een filmpje – waarin ik mijzelf en het project voorstel – en de cover van het boek, zodat jullie een idee hebben wat je van mij kan verwachten.

En daarom was ik vandaag de hele dag op pad en kwam ik helemaal hyper terug. Want de ideeën waar ontwerpster Marlijn van der Lans van ontwerpbureau Villa Grafica mee kwam voor de cover waren zo gaaf, dat het boek voor mij al helemaal ging leven. Net als de opzet die filmmaker Koen Leerink en ik bedachten voor het voorstelfilmpje dat we volgende week in Rotterdam op gaan nemen.

Nu nog een mooie jonge vrouw vinden die woensdag 22/8 (overdag) in 010 voor lijk wil spelen. En tegen nepbloed kan.

 

Reacties

 1. Arm Rotterdam. Was ook al de battleground voor Bean.

 2. Maar ik wil nog niet dood! Haha, als ik niet hoefde te werken had ik mezelf aangeboden om voor lijk te spelen. Maar helaas! Ik ben benieuwd naar project NMM though, het heeft nu al een hoog ‘hebben’ gehalte doordat het een verrassing is, als het ware.

 3. ik wens je net zo’n knaller als enders game en shadow.

 4. Francisca zegt

  Ik ben heel erg benieuwd!! Wat een goed idee om crowfunding te gebruiken om zo jboek te financieren. Zo kun je als fan/lezer bijdragen aan de uitvoering van weer een waanzinnig plan!

 5. Wow het was weer superleuk je te spreken wat een gaaf project gaat het worden!!! Zit boordevol ideeën en ben heel benieuwd hoe ze uit gaan pakken als cover voor weer een waanzinnig plan!! Tnx voor alle inspiratie en goeie flow die je mee naar Diemen hebt genomen 🙂

 6. Toe maar, ‘The Killing’: ik zeg gelijk JA 😀
  Ik wil wel bijdragen aan jouw thriller!

 7. Xenia Blair zegt

  Nou, ik zou best graag als lijk willen spelen. Ik wil later graag iets doen met film en ik ben dol op thrillers, dus dat lijkt mij supercool. Ik ben 19, mag dat ook? Ik ben in ieder geval die hele dag beschikbaar dus kom maar op!

  Groetjes, Xenia

Trackbacks

 1. […] 4 september gaat het crowdfundingproject voor mijn eerste volwassenenroman van start op Voordekunst.nl. Daarom toog ik vandaag met Koen Leerink naar Rotterdam om er een lijk […]

 2. […] een thriller voor volwassenen, op de plank te krijgen. Zijn waanzinnige plan met codenaam NMM. Lees hier meer over dit unieke […]

Laat wat van je horen

*