PLEIDOOI VOOR EEN ONLINE RADIOPROGRAMMA

Carte BlancheIk luister al heel lang niet meer naar de radio. Dat heeft meerdere redenen. Als je naar nieuwe muziek wilt luisteren, dan wordt je automatisch blootgesteld aan infantiele dj’s en hun nog debielere sidekicks. En als je naar een dj wilt luisteren met verstand van muziek en een normale (lees: niet hysterische) radiostem, dan blijft de muziek vaak weer hangen in de vorige eeuw. Tel daar bij op dat radio live is en ik wil luisteren wanneer het mij uitkomt, dan blijf je al gauw steken in je eigen muziekcollectie.

Toch is daar recent verandering in gekomen en dat komt door Carte Blanche.

Carte Blanche is een wekelijks radioprogramma van Werner Schlosser dat hij maakt voor de lokale radio en op verschillende tijdstippen wordt uitgezonden. Maar het programma staat ook online en kan beluisterd worden wanneer je maar wilt.

Werner SchlosserIk ben inmiddels verslaafd. Werner draait in twee uur alleen maar nieuwe muziek, vaak weken (en soms zelfs maanden) voordat nummers een hit worden. Hij is niet bang (meer) voor hiphop of dance, maar draait voornamelijk pop en rock. En ik heb al zoveel geweldige nieuwe bandjes, zangers en zangeressen ontdekt door Carte Blanche, dat ik zelfs een speciale Carte Blanche Playlist in mijn iTunes heb staan.

Eén van de ontdekkingen in het programma was Stromae met Formidable dat je hier kunt zien:

Als Royal Republic, Ellie Goulding, Daybroke, Django Django, The Asteroids Galaxy Tour, John Newman, Bastille, Twenty One Pilots, Jett Rebel, Chvrches en Clock Opera je niks zeggen, dan moet je zeker eens naar het programma luisteren.

(En die twee Spaanstalige nummers in de ‘Arena del Pop’ neem ik dan maar op de koop toe).

De laatste aflevering (en alle afleveringen daarvoor) vind je hier. De playlist en de webste van Carte Blanche staat hier.

Ik zeg: luisteren!

Reacties

  1. Wow, wat een mooi compliment Marcel. Het draait in Carte Blanche inderdaad niet om mij, maar om de muziek. Ik ben slechts de muziekmissionaris, die er niettemin erg blij van wordt om te horen dat zijn werk gewaardeerd wordt. En nog beter: dat ik je een paar goede nieuwe artiesten heb kunnen leren ontdekken. Ik ben van plan er nog velen aan dat rijtje toe te voegen!

  2. Ik luister Classic FM, goed dat er voor iedereen wat te kiezen is. Veel succes toegewenst !

  3. Ik luisterde vroeger alleen maar radio en dan vooral de top 40 enzo, maar ook de soulshow en vooral Frits Spits. Dus ik ben niet per definitie tegen DJs en sidekicks. Sterker nog, ik ben een fan van Evers. Ben zelfs naar zijn optreden geweest. Man, wat kan hij goed zingen. Maar dat terzijde.
    Ik denk dus dat het te maken heeft met je smaak en naar welke zender je luistert. Ik gebruik veel winamp en shoutcast radio. Op het moment zit ik in de kerstliedjes, maar later wordt dat spaans (hou ik wel van). En over een tijdje ga ik weer terug naar de 80s, want ik hou wel van oude muziek en juist minder van het moderne popgeweld.

  4. Ik ben gek op lokale radio, maar ja, ik ben bevooroordeeld. Als biebmiep heb ik er zelfs mijn eigen herkenningstune! 🙂 En de bijnamen ‘vriendin van de radio’ of ‘engel van de radio’. Tja, dan kun je niet anders dan verliefd worden op iedereen die werkt bij de lokale radio. Sorry! En dus draaf ik zoveel mogelijk er wekelijks heen en doe er mijn tienminutenpraatje en doe er soms ook een verzoekplaatje tot schrik van de vrijwilligers van de radio 🙂 Van rap tot de Belgische Parachutisten mars, alles heb ik er al voorbij laten komen! Leuk toch!

Trackbacks

  1. […] ik mijn best doe voor nieuwe muziek, heeft Carte Blanche ook supporters. Dat soort mensen maakt dat ik met liefde zoveel tijd in het programma steek. Wil jij ook op de […]

  2. […] twee trouwe luisteraars Marcel van Driel en Tom Blomberg. Jullie waren niet alleen fan, maar ook pleitbezorger van Carte Blanche. Met jullie feedback en suggesties is het programma steeds beter geworden en daar ben ik erg […]

Laat wat van je horen

*