SCHRIJVER IN DE ETALAGE (DAG 2)

Etalage 1De eerste dag in de etalage had ik behoorlijk veel geschreven, maar vandaag waren er vooral ontmoetingen. Een oud klasgenootje die ik – op een reünie na – al twintig jaar niet gezien had, kwam met haar dertienjarige dochter twee Superhelden.nlboeken laten signeren. Mensen die ik slechts van Facebook of Twitter kende, kwamen Waanzinnige Plannen kopen – steeds twee exemplaren tegelijk, grappig genoeg  – en laten voorzien van een handtekening.

Eind van de middag maakte Carlijn Strodijk een filmpje voor de website van het Haarlemse magazine HRLM. Daarvoor interviewde ze niet alleen mij, maar ook winkelmanager Daan van der Valk, filmde ze de wand en hoe ik in de etalage zat te schrijven. Het is bijzonder leuk geworden!

Illustrator Vera de Backker bewonderde onze kast met Binoboeken (en nam een exemplaar van Waanzinnige Plannen mee). Klanten van De Vries die gisteren de nieuwsbrief hadden ontvangen, kwamen kennismaken en (soms) het boek kopen.

Heel mooi was ook het moment dat een jongedame die de winkel inliep, het boek in grote getale in de kasten zag staan en dacht: die moet ik hebben: één voor mij en één voor mijn zus! Volgens haar kwam het boek precies op het juiste moment! Die boeken heb ik met extra veel plezier gesigneerd.

BonbonsTussendoor schreef ik zo goed en zo kwaad als het ging aan mijn nieuwe verhaal, overlegde ik via Facebook met illustrator Nina Smit (die mij alvast haar prachtige tekeningen liet zien), dronk ik koffie en at ik teveel bonbons.

Morgen is het de laatste middag in de etalage. Zaterdag ben ik er de hele dag, als verkoper in mijn eigen winkel. Dan is het avontuur weer afgelopen en mag ik terug naar mijn eigen zolderkamer om weer ‘gewoon’ schrijver te zijn, zonder pottekijkers.

 

Reacties

  1. Wat een bijzondere ervaring zeg! Erg goed bedacht!

    Veel plezier,

    groetjes Jeannet Festen

  2. Jullie zijn geweldig goed bezig !

Trackbacks

  1. […] Lees hier over dag 2 (mét filmpje!) […]

Laat wat van je horen

*