Speel jij Iris of Alex in Superhelden.nl?

Annalise_Basso

Annalise Basso

‘Als er een film komt van Superhelden.nl, mag ik dan de hoofdrol spelen?’ Ik weet niet hoe vaak mij die vraag inmiddels gemaild is, maar het loopt in de tientallen. En altijd moet ik hetzelfde antwoord geven: ‘Als er ooit een film komt, dan ga ik daar niet over.’ En dat klopt. Schrijvers hebben over het algemeen niets te zeggen over het script of de casting, zelfs de heel beroemde niet.

Maar dat betekent niet, dat ik niet op zoek ben naar de perfecte kandidaat. En afgelopen week heb ik haar gevonden!

Vroegah was ik een enorme horrorliefhebber. Ik ging jaarlijks naar het Weekend of Terror, verslond alle ‘Hellraisers’ en ‘Nightmare on Elmstreets’ en herkeek klassiekers als ‘Fright Night,’ ‘The Thing,’ ‘The Fly’ en natuurlijk ‘Poltergeist’. Maar de laatste tijd ben ik een beetje klaar met horrorfilms. Dat heeft deels te maken met mijn leeftijd en het feit dat ik kinderen heb, maar ook met het genre dat de laatste jaren meer voor het bloed lijkt te gaan dan voor de spanning. De laatste horrorfilm die ik zag was The Orphanage, een briljante maar ook zeer verontrustende film en daarna had ik er wel weer even genoeg van.

Toen ze jonger was, was Annalise nog meer Iris!

Toen ze jonger was, was Annalise nog meer Iris!

Tot vorige week. Het was laat, iedereen lag al in bed en ik besloot een film te gaan kijken. Het werd ‘Oculus’ een uitstekende, bijna ouderwetse horrorfilm over een moordzuchtige spiegel met in de hoofdrol Karen ‘Dr. Who’ Gillan. Gillan speelt Kaylie, een jonge vrouw die vastbesloten is om de spiegel te vernietigen die verantwoordelijk is voor de dood van haar ouders. Door middel van flashbacks krijgen we langzaam maar zeker te zien wat er in haar jeugd gebeurd is.

De jonge Kaylie wordt gespeeld door Annalise Basso, een zeventienjarige schoonheid uit Missouri met knalrood haar en enorm veel pit. En de perfecte kandidaat om Iris te spelen!

En ja, ik weet dat het zo niet werkt. Want hoewel de Superheldenreeks het afgelopen jaar meerdere keren zijn opgevraagd door filmmaatschappijen, zijn er op dit moment helemaal geen filmplannen. En als ze er wel komen, dan beginnen de opnames pas over een jaar of twee en dan is Annalise alweer te oud. Om het maar niet te hebben over het feit dat ze Amerikaans is en vermoedelijk geen woord Nederlands spreekt en ik helemaal niks te zeggen heb over de casting.

flyer-a5-v2-beeldscherm-schoolmusical-superhelden-e1445963365770Toch is er een grote kans dat ik dit jaar nog een echte Iris mag aanschouwen. Want vanaf nu kunnen scholen ‘Superhelden.nl de schoolmusical’ bestellen. Het is een spannende eindmusical geworden met moderne, hippe muziek die speciaal voor leerlingen van Groep 8 ontwikkeld is. De musical beslaat de eerste twee boeken en is een welkome aanvulling op het aanbod van schoolmusicals in Nederland.

Dus jongens en meisjes van Nederland: dit is je kans om Iris, Alex, Fiber of YunYun te spelen! En als je mij een uitnodiging stuurt, kom ik in mei kijken!

Reacties

  1. Leuk!

  2. Gerbrich zegt

    Jammer genoeg zit ik net in klas 1 en kan ik de musical dus nii meer doen wat ik zelf heel erg jammer vind 😓😡! Want wie wil nou nii Iris of Fiber spelen? Als er een film komt zou ik er daarom ook maar al te graag een (klein) rol(letje) in spelen!! 😉

  3. Wij doen Helaas ook niet deze musical anders wilde ik heel graag Iris of Fiber zijn zo jammer

  4. Annelin zegt

    Ik zou al blij zijn als ik bijvoorbeeld Tessa mag spelen!

  5. Wie is Tessa in hemelsnaam

Laat wat van je horen

*