SUPERHELDEN.NL IN BOLOGNA

Foto: Susanne van Dijk

Superhelden.nl in Bologna (foto: Susanne van Dijk)

Deze week is de jaarlijkse kinderboekenbeurs weer van start gegaan in Bologna. Daar proberen uitgevers uit verschillende landen hun boeken te slijten aan buitenlandse collega’s en zelf rechten te kopen van titels voor hun eigen markt. Het is de grootste kinderboekenrechtenbeurs van de wereld en het is een feest om er rond te lopen. Overal boeken in allerlei kleuren, formaten en talen, overal mensen die in letters denken.

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik er was – 2008 om precies te zijn – maar mijn boeken zijn er sinds die tijd wel altijd te vinden. In de afgelopen jaren probeerde uitgeverij Zwijsen er mijn Subrozaboeken te verkopen (niet gelukt) en Kwintessens de prentenboeken over Bino. Dat lukte wel, binnenkort verschijnen de eerste acht Binoboeken in het Thais, Chinees, Vietnamees en Turks.

Vorig jaar werd Superhelden.nl voor het eerst aan buitenlandse uitgeverijen voorgesteld door De Fontein. Er was voorzichtige belangstelling vanuit Rusland en Duitsland. Dit jaar staan deel één en twee prominent op de stand, zoals goed te zien is op de foto die Susanne van Dijk mij vandaag vanuit de beurs twitterde. Ik ben uiteraard enorm benieuwd hoe er dit jaar op gereageerd wordt. Zijn er kopers, of wachten ze af tot de trilogie compleet is?

In 2008 was ik er een hele week, samen met mijn echtgenote en oudste – toen nog enige – zoon. Terwijl zij de stad verkende, liep ik twee dagen op de beurs. De rest van de week was de stad van ons alle drie. Wat ik mij herinner is dat het toen prachtig mooi weer was. Daar hebben de bezoekers van de beurs dit jaar geen last van, begrijp ik uit de berichten op Facebook en Twitter. Gelukkig hebben ze wel boeken, heel veel boeken. En twee daarvan, die zijn van mij.

Reacties

  1. En hoe stoer is dat? 😉

Laat wat van je horen

*