SUPERHELDEN.NL (BIJNA) UITVERKOCHT!

 

Update: Er zijn nog 274 exemplaren gevonden bij het Centraal Boekhuis die nog een 9,95 sticker kregen. Deel 1 is dus vanaf vandaag weer leverbaar! (Maar voor hoe lang, weet ik niet).

Begin dit jaar droogden de verkopen van Superhelden.nl langzaam op. We hadden er meer dan 5.000 van verkocht, dus we klaagden niet. En de laatste 1.000 kropen met enkele tientallen per maand het magazijn van het Centraal Boekhuis uit, dus ze kwamen vast wel een keer op.

Omdat deel twee pas na de kinderboekenweek zou verschijnen, besloot de uitgever om het eerste deel tijdelijk in prijs te verlagen. De verkopen stegen direct, maar niet enorm. Voorlopig hadden we nog wel voldoende voorraad.

En toen verscheen het tweede deel.

En toen werd deel 1 massaal nabesteld.

En toen kreeg ik berichtjes via Facebook van boekhandels waarom deel 1 tijdelijk niet leverbaar was.

En toen ging ik de uitgever bellen.

En toen bleek deel 1 uitverkocht.

Fuck.

‘Gefeliciteerd, man! Herinner me nog dat het nog maar een plan was…’ twitterde Wouter Nieuwenhuizen mij net. Ik zocht het net even op: dat was op 1 november 2010, iets meer dan twee jaar geleden.

Fuck.

Pardon my French.

En nu? De laatste paar honderd exemplaren liggen in de diverse boekhandels. De uitgever bekijkt of een herdruk rendabel is. Van het E-book zijn er nog genoeg [sic] en deel twee ligt overal in overvloed.

En ga ik verder met deel drie, als mij dat vandaag nog lukt.

Reacties

 1. Wauw, gefeliciteerd!

 2. CB heeft toch ook een POD-service? Zou mooie (tijdelijke) oplossing kunnen zijn.

 3. Yeah! Wat gaaf zeg!
  Laat ik nou net dit boek hebben aangeschaft om te lezen! Ik ben zooo nieuwsgierig. Ik mag er bijna in beginnen.

  Ik ben super blij voor jou!

 4. Alles voor superhelden.nl zegt

  hallo,

  ik heb het boek gelezen en ik vin dhet een super gaaf boek.
  Yeah

Laat wat van je horen

*