SUPERHELDEN.NL !UPDATE!

Vandaag leg ik de laatste hand aan het eerste gedeelte van SUPERHELDEN.NL.  Een spannend moment want morgen gaat dit stuk ter beoordeling naar uitgeverij De Fontein. Theoretisch kunnen ze na het lezen van de eerste 21.000 woorden zeggen dat het bagger is en besluiten het alsnog niet uit te geven.

(Persoonlijk denk ik dat dit het beste is dat ik tot nu toe geschreven heb, dus ik waag het er maar op.)

Het grappige van boeken-met-een-deadline  is de omgekeerde manier van werken. Normaal maak je een cover en een flaptekst nádat je de laatste versie van het manuscript hebt ingeleverd. Bij Superhelden.nl doen we het andersom. In mijn boek heeft hoofdpersoon Iris net een bom onschadelijk gemaakt in hartje Utrecht en vertrekt ze naar het eiland Pala om opgeleid te worden tot spion. Hoe het verder gaat, heb ik wel ongeveer in mijn hoofd, maar de details ontstaan pas tijdens het schrijven. Toch moest er vorige week al een flaptekst geschreven worden voor de aanbiedingsfolder. Dit is hem geworden:

SUPERHELDEN.NL VAN MARCEL VAN DRIEL

In deze spannende spionagethriller wordt de online wereld echt. Durf jij dit avontuur ook aan? Surf dan naar www.superhelden.nl!

Overal op de wereld spelen kinderen SUPERHELDEN.NL. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd naar Pala en daar tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd om nieuwe kinderen te rekruteren. Alleen de mysterieuze leider Onno weet wat het einddoel is.

Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar favoriete site is SUPERHELDEN.NL waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Onno’s plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld…

SUPERHELDEN.NL is een zinderende thriller in de stijl van James Bond jr., Alex Rider en de Cherub-serie. Net als bij de Subroza-serie van Marcel van Driel, hoort ook bij dit boek een website waarop lezers het boek na kunnen spelen. Kijk voor meer informatie op www.superhelden.nl

Ondertussen zijn twee topontwerpers bezig met het maken van het omslag van SUPERHELDEN.NL. Volgende week komen de omslagen op de site te staan en mogen de lezers van Hyves, de volgers op Twitter en de fans van FaceBook op hun favoriete omslag stemmen. Jullie stem geeft de doorslag, niet mijn voorkeur of die van de uitgever. (Ik heb zelf ook pas één van de omslagen gezien, dus ik ben ook erg benieuwd!)

Wat vinden jullie van de flaptekst?

Reacties

 1. Superheldwaardige flaptekst. Nu al zo spannend, dat wordt wel wat straks. Fijn om naar uit te kijken.

 2. Moeder aller Flapteksten.
  Ik neem aan dat de eerste 2 regels een aparte positie / vormgeving krijgen, want anders scheppen ze verwarring met de alinea waar wat mij betreft de flaptekst echt begint, nl. “Overal…etc.”)
  Veel plezier en succes verder!

 3. De flaptekst voorspelt een super-spannend boek, wat een superheldenboek waardig is! Benieuwd naar de omslag!

  Suc6 met schrijven!

 4. Klinkt heftig… heb het mijn oudste dochter nog maar niet verteld. Genadeloze Marcel-fan als ze is, zou dit haar CITO-toets misschien verknallen 😉

 5. ik haat lezen….
  maar dit boek was echt geweldig!!!!
  kan niet wachten op het vervolg.

 6. Wow.
  Ik heb net het boek uitgelezen, en ik kan echt niet wachten op het vervolg!!En de flaptekst heeft me echt nieuwsgierig gemaakt, waardoor ik het boek ook gekocht heb =)

 7. komt er ook een film van
  groetjes van een mega fan!!!

 8. Oké, alvast bedankt.
  Groeten Niek 😛
  PS Moet je persé blond haar hebben als je Alex wilt spelen, omdat de jongen op de voorkant blond haar heeft??

 9. Mag ik u wat vragen stellen??
  – Wanner begon u met schrijven?
  – Wie is uw lievelingsschrijver?
  – Wat is uw lievelingsboek (van een andere schrijver)?
  – Wat vind u het leukste boek wat u zelf heeft geschreven?
  – Hoe lang doet u er meestal overom 1 boek te schrijven?
  – Wat is uw lievelingseten?
  – Wat is uw lievelingskleur?
  – Wat is uw favoriete tv-programma?
  – Wat is uw meest gênante moment :$ ?
  – Wou u vroeger ook al schrijver worden?
  – Van welk boek wat u heeft geschreven zou u een film van willen?
  – Van welk boek (waar nog geen film van is) zou u een film van willen??

  Groeten Niek:P

 10. Het boek is top!!!
  De spannedste die ik ook gelezen heb!!!
  Ik leef me er helemaal in in!!!
  Hopelijk komt er een film,

  Imme

 11. leuk boek hoor! ik moet er een boekverslag over schrijven

 12. Heey! Ik doe mijn boekpromotie over Superhelden.nl, het is echt een vet cool boek! Kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

  x Lisa

 13. hey als er dan een film van komt mag ik dan iris spelen?
  ik vind het het beste boek wat er bestaat en heb ze alle 3 al tig keer gelezen.
  ik vind het romantische maar ook spannend en grappig.
  zou u dat a.u.b. even willen mailen als er een auditie voor de film komt ?????????????????

  groetjes Sarah.

 14. hallo het is een te gek boek. ben nu d het derde deel aan het lezen voor de 8 de keer.
  ik hoop dat er een film van komt !!!!!!!!!!!!!!!!

  groetjes sarah

  • Marcel van Driel zegt

   De achtste keer!!!! Wow!!!!

   Ik hoop ook dat er een film van komt.

   • Hey
    Als er audities zijn van superhelden.nl de film, wil ik er heel graag bij zijn en proberen om een rol te bemachtigen. Ik wil er dus meteen bij zijn. Maar helaas beschik ik niet over een gave dat ik meteen alles weet waar iets zich afspeelt. Dus zou u mij een handje willen helpen en ook mij een mailtje willen sturen wanneer er audities zijn? alvast bedankt.
    groetjes Joni

    • Marcel van Driel zegt

     Hoi Joni,

     Mocht er ooit een film van Superhelden.nl worden gemaakt, dan ga ik daar op de site en op de facebookpagina zeker over vertellen!

     En leuke opmerking, van die gave 🙂

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MarcelvanDriel, Astrid Romijn. Astrid Romijn heeft gezegd: 15 min geleden terug van les. Onder het eten de flaptekst lezen van @MarcelvanDriel http://bit.ly/fu7NZp Nu naar Bleiwsijk 2e les. Dag 🙂 […]

 2. […]  Superhelden.nl! Update! – De eerste keer dat ik aan de wereld vertelde waar mijn nieuwe boek over […]

Laat wat van je horen

*