This time I am going to take over the world! HAHAHA! (evil laugh)

Ik heb maar één ambitie en dat is wereldheerschappij. Ik wil door iedereen gelezen worden, jong en oud, man en vrouw, in binnen- en buitenland.

Schrijvers zonder ambitie geloof ik niet. Ik ontmoet ze wel! Vrouwen (het zijn op de een of andere manier zelden mannen), die ‘voor zichzelf schrijven’, die hun werk ongelezen op hun harde schijf laten staan of ongezien in een la leggen. Als ik doorvraag blijkt het bijna altijd om angst te gaan: angst om afgewezen te worden, om niet begrepen te worden, en vooral: om niet goed genoeg te zijn.

Die laatste angst ken ik maar al te goed. Het maakt niet uit dat ik meer dan dertig boeken heb geschreven, bij iedere boek denk ik weer dat ik het niet (meer) kan. Op de een of andere manier hoort het erbij, bij het schrijven. Ik haal mijn schouders op en ga aan het werk. Ik duw de angst naar de achtergrond, waar hij (mijn angst is altijd mannelijk) in zijn eentje mag razen, terwijl ik woorden op virtueel papier knal.

Ik stel mij voor dat het boek af is en overal in de winkels ligt. Dat ik op talkshows verschijn (altijd Jonathan Ross, nooit Paul & Witteman), dat de filmrechten verkocht worden en ik naar New York verhuis. Wereldheerschappij, dus.

(Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, maakt mij helemaal niet uit, overigens. Schrijven is dromen. In mijn hoofd ben ik overal geweest.)

Wat is jouw droom? Hoe groot denk jij? Wat hou jij weg van de wereld die op jou én op  jouw werk zit te wachten? Waarom streef jij niet naar wereldheerschappij?

Reacties

 1. Hi Marcel, wat een heerlijke woorden, yes! Dit geldt ook voor deze (kunst)schilder , weest niet bang, spread the word en laat jezelf zien! Ik geniet zeer van taal trouwens, jij schrijft goed!
  Go on, like I do too 😉
  Groet!

 2. Geweldig Marcel! En dat is wat velen tegenhoudt. Durf te dromen en probeer ze op je eigen manier waar te maken. Ik ben er nu zelf ook druk mee bezig en ben op de goede weg.

  Angst is een slechte raadgever zegt men, ik denk dat het ook wel gezond is zo af en toe. Maar het is dan fijn als je die angst kunt overwinnen. Dan voel je je toch ook ’n overwinnaar?

 3. Goed stuk. en precies.
  Durf te dromen, durf te doen en doe het.

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MarcelvanDriel en Thea Gerritsen, Thea Gerritsen. Thea Gerritsen heeft gezegd: RT @MarcelvanDriel: "This time I am going to take over the world!" StoerBoekBlog over Wereldheerschappij: http://bit.ly/cxrIXm (cc @Boezeman) […]

Laat wat van je horen

*