Twinterview

 

Vandaag werd ik live op Twitter geïnterviewd door Tristan van de Montessori Zuid in Hilversum. De kinderen zaten voor een smartboard en stelde mij via tweets de vragen nadat Tristan een boekbespreking over Superhelden.nl had gehouden.

Kinderen voor het smartboard

Ik heb het hele twinterview hieronder gezet:

Tristan: Hoe ben je op het idee gekomen om van een boek een game te maken?

Marcel: Iemand wilde voor mijn boek De Sprookjesspeurders graag een game maken. Daarmee kwam ik op het Jeugdjournaal. Dat vond ik leuk! Toen dacht ik: dat doe ik nog een keer, maar dan ga ik boek en game van het begin af aan koppelen.

Tristan: Waarom vind je het belangrijk dat kinderen je boek ook op internet kunnen beleven?

Marcel: Ik weet niet of ik het belangrijk vind, maar ik vind het wel leuk! Ik ben behalve schrijver en lezer ook een gamer, net als veel kinderen. En ik vind het stoer dat de lezers dezelfde game kunnen spelen als de karakters. En misschien naar Pala gaan! 🙂

Tristan: Van welke games hou je?

Marcel: Op de PS3 speel ik meestal Red Dead Redemption, op de iPad Plants vs Zombies, Field Runners en adventures zoals Monkey Island.

Tristan: Waarom schrijf je over kinderen met een speciaal talent?

Marcel: Volgens mij hebben alle kinderen een speciaal talent. Dus in feite schrijf ik over alle kinderen. Iedereen kan op Pala eindigen als ze de game spelen!

Tristan: Denk je dat andere schrijvers jouw idee voor een online boek gaan volgen?

Marcel: Goeie vraag. Ik weet dat er veel zijn die het willen. Maar het is duur en veel schrijvers zijn zelf geen gamers. En dan het best lastig om zoiets te (laten) maken. Ook in het buitenland wordt dit niet echt gedaan zoals ik dat doe.

Tristan: Bedankt dat we de vragen aan jou konden stellen en we gaan kijken of we je een keer kunnen uitnodigen op school.

Marcel: Dat lijkt me erg leuk, Tristan! Dan kan ik jullie misschien de primeur geven en iets voorlezen uit deel twee!

Tristan: Ik ben de eerste van de eerste van de school die zoiets doet met een schrijver. Bedankt. Ik heb een supergoed cijfer gekregen en ook namens Ada de juf bedankt.

Marcel: Graag gedaan!

Reacties

  1. aaah wat onwijs leuk en lief en schattig!!

  2. Stefan bongaerts zegt

    Erg leuk initiatief Marcel!

  3. Wat ontzettend leuk zeg! Ik wou dat ik die mogelijkheid had toen ik op school zat =D

Laat wat van je horen

*