Utrechtse schrijversnieuwsjaarsborrel

Nieuwsjaarborrel1Omdat 2016 het Jaar van het Boek is, organiseerde de Kinderboekwinkel Utrecht een Nieuwjaarsborrel voor Utrechtse jeugdboekenschrijvers en – illustrators. En dat is bijzonder, want als eenpitters zitten wij schrijvers vaak alleen thuis en hoewel we allemaal in Utrecht wonen zien we elkaar ook niet heel vaak.

Anna Woltz, Annet Schaap, Koos Meinderts en Annette Fienieg, Annet Huizing, Jozua Douglas, Rom Molemaker en ik mochten aan schuiven aan de tafel van eigenaresse Dorothé Cras en haar medewerkers. We kregen niet alleen heerlijk te eten en te drinken, maar mochten ook stukjes voordragen uit eigen werk.

En dat was gaaf!

Koos en Annette lazen hilarische vertalingen voor van bekende Engelse versjes die binnenkort in een boek verschijnen dat ze samen maakten. Ik deed een stukje uit Superhelden.nl dl 4, er werd een prachtig hoofdstuk voorgelezen door één van ons uit een nog geheim werk, Rom vertelde over het succes van Moord op School, Anna over het internationale succes van Honderd Uur Nacht. Jozua en Annet Huizing vertelden over hun nieuwe boeken en we spraken over het gebruik van vloek- en scheldwoorden in jeugdliteratuur en welke keuzes schrijvers maken in het gebruik daarvan.

Aan het begin van de avond werd vastgesteld dat het voor ons ieder jaar het jaar van het boek is. Ik stel dan ook voor dat we het nieuwe jaar voortaan altijd op deze manier beginnen.

Toen ik tegen middernacht redelijk aangeschoten thuiskwam, wachtte daar nog een verrassing op mij. Post NL was zo vriendelijk geweest om voor een tweede keer langs te komen en mijn nieuwe toetsenbord te bezorgen! Nu kan ik weer schrijven met spaties en de letter M!

Aan de slag, dus!

Laat wat van je horen

*