VEELGESTELDE VRAGEN OVER SUPERHELDEN.NL

Via Twitter, Facebook en Hyves worden mij de laatste tijd steeds dezelfde vragen gesteld over Superhelden.nl. Om mijn timeline niet helemaal te vervuilen met steeds weer dezelfde berichten, heb ik de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet en beantwoord.

Het thema van de Kinderboekenweek is Superhelden. Is dit boek het kinderboekenweekgeschenk?

Nee, het geschenk is dit jaar gemaakt door mijn held Tjibbe Veldkamp. Maar Superhelden.nl is wel speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven en sluit nauw aan bij het thema.

Voor welke leeftijd is het boek en is het ook geschikt voor meisjes?

Officieel is het boek voor kinderen van 11 tot een jaar of 14/15. Ik weet dat er 9-jarigen zijn die het al lezen, maar zelf ik vind ik het daar iets te heftig voor. De hoofdpersoon is een stoere meid en in de praktijk blijkt het boek net zo goed aan te slaan bij meisjes als bij jongens.

Daarnaast wordt het boek – net als eerder subroza.nl – ook gelezen door jongeren (meestal jongens) die niet van lezen houden of er moeite mee hebben, doordat ze eerst beginnen met het spelen van de game.

Is de game gratis? Moet je het boek kopen voordat je mag spelen?

Het spel is gratis en je kunt het spelen zonder het te boek te hebben gelezen of gekocht.

Komt er een vervolg?/Wanneer komt er een vervolg?

Superhelden.nl is vanaf het begin opgezet als een langlopende serie, waarvan het eerste verhaal uit drie delen bestaat. Als het aan mij ligt, verschijnt het tweede deel volgend jaar in ongeveer dezelfde periode: in september, ruim voor de Kinderboekenweek.

Maar het ligt natuurlijk niet alleen aan mij. Het ligt in de eerste instantie aan de lezer. De response tot nu toe is overweldigend positief, maar nu is het vooral afwachten of het boek opgepikt gaat worden door de consument die nog niet eerder van mij of het boek hebben gehoord. De Kinderboekenweek is hierin heel belangrijk.

Uitgeverij De Fontein en ik kijken begin november, vlak na de Kinderboekenweek, hoeveel exemplaren er van deel 1 zijn verkocht. Als dat er voldoende zijn, dan begin ik 2 november met schrijven!

Hoe loopt het boek, zijn er al verkoopcijfers bekend?

Het korte antwoord is: nee, er zijn nog geen cijfers bekend. Er zijn 6.000 exemplaren van Superhelden.nl gedrukt en die zijn bijzonder goed ingekocht. In plaats van één of twee exemplaren in sommige winkels – zoals ik gewend ben – liggen er grote stapels in alle grote boekhandels en heel veel exemplaren in de kleinere. Ik krijg letterlijk de hele dag foto’s gemaild en getweet van Superhelden.nl die op hun kopers liggen te wachten in de plaatselijke winkels. Een waanzinnige gevoel, kan ik je vertellen!

Nu is het de bedoeling dat de boeken de winkels uitvliegen.

Kan ik wat doen?

Uiteraard! Je kunt het boek aanschaffen, voor jezelf, je kinderen, je neefje, je nichtje, je buurjongen of – meisje, of je school. Je kunt het boek aanbevelen en je kunt een recensie schrijven (op Bol.com staan er al een aantal). In mijn vorige blog schreef ik dat je de consument een reden moet geven om een boek te kopen en een aanbeveling van een tevreden lezer blijft nog altijd de beste reclame.

Weet je al hoe het verhaal verder gaat?

Ik ben momenteel bezig om het plot uit te werken voor het tweede deel en de eerste honderd pagina’s kan ik zo schrijven. Ook weet ik ongeveer hoe het derde deel gaat eindigen. Wat er tussenin gaat gebeuren: ik heb geen idee. Ik ben net zo benieuwd al jij.

Ben je tijdens de Kinderboekenweek bij mij in de buurt met je Superhelden.nl voorstelling en mag ik komen kijken?

Ik tour in zestien dagen heel Nederland door met mijn voorstelling en kom op scholen, bibliotheken, in filmzalen en zelf in een schouwburg. Wil je weten waar ik wanneer ben, kijk dan even op mijn site.

Wil je komen kijken, maar zijn de voorstellingen niet openbaar? Stuur mij dan even een berichtje via Twitter (DM) of Facebook en ik kijk wat ik kan doen.

Heb je nog een andere vraag die hier niet bijstaat? Zet hem in het reactieveld!

Hartelijke groet van Marcel van Driel

Reacties

  1. hoe speel je superhelden.nl uit want het is echt moeilijk???

Laat wat van je horen

*