WAANZINNIG PLAN MISLUKT

I have not failedHet was een simpel Waanzinnig Plan dat ik voor 2013 had bedacht: geen Waanzinnig Plan uitvoeren. Ik had hem al wél bedacht! En ik deelde hem met mensen die ik graag bij het project wilde betrekken. En allemaal reageerde ze hetzelfde: eerst enthousiast en daarna teleurgesteld dat het pas in 2014 ging plaatsvinden.

Toch moest ik wel. Onze jongste zoon is sinds 7 januari naar school. En omdat we de overgang van crèche naar school al groot genoeg vinden, besloten we dat hij pas na de zomer naar de BSO gaat. En dat houdt in dat mijn werktijden tot aan de vakantie gelijk zijn aan de uren dat hij naar school gaat. Op die (halve) dagen moet ik Superhelden3.nl schrijven én Nachtmerrieman en optreden op scholen en in bibliotheken. (De lezingen voor Waanzinnige Plannen geef ik gelukkig ’s avonds).

Vorige week presenteerde ik de voorleeswedstrijd Read2Me in Assen. Daar raakte ik aan de praat met enkele mensen die geïnteresseerd waren in mijn boek+lezing over ‘Waanzinnige Plannen. “Je hebt toch zelf ook wel weer een Waanzinnig Plan?” vroeg de dame. Ik antwoordde bevestigend, maar voegde er meteen aan toe dat het voor 2014 was. “Plannen moet je delen,” werd er resoluut gezegd.

Ik vertelde mijn plan. Hoe het niet over mij ging, maar over de kinderboekenbranche. Welke bekende namen er al toegezegd hebben om mee te doen. Hoe waanzinnig dit zou zijn voor leerlingen, voor auteurs, voor het hele boekenvak. Maar ook hoeveel er nog geregeld moet worden, voordat dit structureel van start kon gaan.

Het werd even stil. Maar de ogen sperden open. En toen kreeg ik dé toezegging waar ik al een jaar naar op zoek was. De locatie waardoor het WP in plaats van ‘bijna onmogelijk’ naar ‘zeer haalbaar’ ging.

Plannen moet je delen, dan gebeurt er wat. En wat er gebeurt is dit: ik geef het op dat ik dit jaar geen WP uitvoer. Dit moet er komen, en het liefst nog dit jaar. Want als je iets wilt veranderen, moet je niet wachten tot iemand anders het voor je doet.

En nee, ik zeg nog niet wat het is.

Reacties

 1. “En nee, ik zeg nog niet wat het is.”

  Aargh!!!!!!!!

 2. Als iemand die plannen waar kan maken, ben jij het! Benieuwd!

 3. Ben het helemaal met je eens!!

 4. Ohhhh wat ben ik nu nieuwsgierig naar het plan, Marcel! Het is wel erg gaaf hoe het opeens ‘vanzelf’ blijkt te gaan. Heel veel succes en ik hoop dat ik snel ervaar wat het plan is 🙂

 5. het is zó gesteld in de wereld dat je enkel jarig kunt zijn als facebook dat aangeeft en dat plannen slechts bestaan als ze geopenbaard zijn in een blog. Want iedereen kan wel zeggen dat ie jarig is of een WP heeft…

 6. Ik ben nu al blij. Kan je nagaan!

 7. clifhanger…

  grrr

  het blijft een schrijver, die Marcel

 8. Als fervent verhalenverteller maak je me nu al enthousiast

Laat wat van je horen

*