WAANZINNIG PLAN ONTHULD

1 november 2010 had ik een Waanzinnig Plan. Ik zei tegen mezelf: Ik ga een boek schrijven dat tijdens de Kinderboekenweek 2011 in grote aantallen in de winkels moet liggen.

Waarom dat waanzinnig was? Ik had:

1.       geen deal met een uitgeverij

2.       geen manuscript, alleen een eerste hoofdstuk

3.       een URL nodig die in 2000 al door iemand anders was geclaimd (en die wel eens heel populair zou kunnen worden op korte termijn).

Twee maanden ben ik bezig geweest met onderhandelen. Met de eigenaar van de URL. Met diverse uitgeverijen. Twee maanden lang heb ik het op Twitter, LinkedIn en Facebook gehad over mijn #waanzinnigplan. Een plan dat ik nu eindelijk ga onthullen!

Maar eerst een stukje geschiedenis.

(We houden de spanning er nog even in)

Subroza.nl

Vlak voor de Kinderboekenweek van 2007 verscheen mijn boek Subroza.nl. Het was een jeugdthriller die volledig op het internet na te spelen was. Het thema van de Kinderboekenweek was dat jaar: ‘Sub Rosa: boeken vol geheimen’ en de titel van mijn boek sloot daar niet geheel toevallig op aan.

De uitgeverij liet 3.000 exemplaren drukken, een aantal waar we normaal een jaar mee vooruit konden. Op de eerste dag van de Kinderboekenweek waren alle 3.000 Subroza’s geleverd aan de boekhandels en nog voor het einde van de week was het boek uitverkocht.

Ik had mijn eerste hit.

Ik wil er nog één.

Superhelden.nl

15 september 2011 verschijnt mijn nieuwste boek: Superhelden.nl bij Uitgeverij De Fontein. Het is een thriller voor iedereen vanaf 10 jaar. Het boek gaat over kinderen die een game spelen op superhelden.nl. De beste gamers worden tegen hun in wil ingelijfd bij een internationale spionnenorganisatie met een utopisch doel: een geheel nieuwe wereld creëren. Het wordt een superspannende thriller in de stijl van James Bond,  The Bourne Identity en – natuurlijk – Subroza.nl.

1 oktober 2011 begint de Kinderboekenweek. Het thema is deze keer: ‘Superhelden – over dapper durven zijn’. De titel van mijn boek sluit daar – niet geheel toevallig – naadloos op aan. Vanaf 1 oktober kunnen kinderen niet alleen het boek lezen, maar ook een uitgebreide game spelen. En wat er met de beste spelers gaat gebeuren, daar kan ik het nog niet over hebben …

De afgelopen twee maanden heb ik het plot geschreven, karakters ontwikkeld, research gedaan, een uitgeverij gevonden en de url superhelden.nl gekocht.. De komende maanden schrijf ik iedere dag minimaal 1500 woorden. Op StoerBoek.nl ga ik de tussentijds verslag doen van het proces rond Superhelden.nl. Dat doe ik op een manier die hopelijk meteen inzicht geeft in de totstandkoming van een jeugdroman, van idee tot oplage, van #waanzinnigplan naar #waanzinnigboek!

Reacties

 1. Lezen en gamen samen: dat is natuurlijk een perfecte combinatie (voor die leeftijd). Goed bedacht en ik hoop dat het een waanzinnig succes wordt!
  Groetjes Inge

 2. Francisca zegt

  Waaanzinnig! Jee wat een goed plan! Het eerste boek is op voorhand al verkocht! Met Subroza had je al een hit dit kan niet meer stuk!
  Succes met schrijven!

  Francisca

 3. Simone Foekens zegt

  Dat klinkt goed zeg!
  Mijn jongste zoon hoopte ook al op zoiets als Subroza 🙂
  Succes!

 4. Tof! 😀
  Ik ben ook bezig met een stoer plan, ga ik binnenkort ook onthullen 🙂

 5. Leuk man, wat moeilijk om zo lang je mond te houden! Ik zal het nauwgezet volgen… (en zou voor de zoveelste x nu 12 willen zijn… ;-))

 6. #WAANZINNIG!!

 7. Stoer plan Marcel, lekker ambitieus! Je laat weer zien dat het auteurschap ook ondernemerschap is! Succes!

 8. Dat klinkt veelbelovend Marcel! Ik denk dat ik thuis wel een paar lezertjes blij kan maken met jouw boek. Veel succes met schrijven!

  Groet

  Olga

 9. Ontzettend leuk en om in jouw termen te blijven WAANZINNIG!! Ik ben benieuwd. En net als Monique al zei: ik zo weer jong willen zijn. Maar gelukkig mogen volwassenen ook kinder- / jeugdboeken lezen 😉 Succes!

 10. Natuurlijk wist ik de titel nog niet maar ik had al wel zo’n vermoeden dat het weer een combi zou worden van boek en online game.

  Bewondering heb ik voor je aanpak en vooropgezette plan dat strookt met het thema van de kinderboekenweek en de naam van (bestaande/gekochte) URL.

  Marcel. dat dit waanzinnige plan een waanzinnig boek gaat opleveren, daarvan hoef ik op voorhand al niet meer overtuigd te worden. 🙂

  Een bestelling had ik reeds bij de prille onthulling van dit boekenplan geplaatst. Ik kan haast niet wachten tot het boek in de bus valt.

 11. Echt een mooi plan, ik ga het volgen! En Hugo ook 😉

 12. Een waanzinnig plan, inderdaad. Die kunnen doorgaans zwaar de mist in gaan… of geweldig succesvol worden! En dat laatste gaat jou vast lukken. Ik denk dat jij een waanzinnig goede plannensmid bent. 😉

  Groeten,

  Remko

 13. Wat gaaf zeg, van harte! Heel veel succes & plezier met het uitwerken!

 14. Er zijn van die mensen die zó ambitieus en gedreven zijn, dat ook mijn adrenaline daar sneller van gaat stromen. Marcel, jij bent zo iemand. Wat een waanzinnig plan en ik wens je waanzinnig veel succes! Ik kan niet wachten tot ik je boek in handen heb en het kan lezen.

 15. Hoi Marcel,
  Zoals Hannibal Smith van The A-team ooit zei: “I love it when a plan comes together.” Klinkt goed (weer een boek verkocht) en zo zie je maar: eigenwijs is ook wijs en dat mag ik wel;-))
  Hartelijke groet,
  Rebel Jeans
  PS: @rebeljeans op twitter

 16. Ik lees dit nu pas, maarreh…. GAAF. 🙂

 17. Applaus!!!! Wat een goed plan. Heel veel succes!

  Manon

 18. Mooi! Go 4 it! Succes

  grtz Hems

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door MarcelvanDriel. MarcelvanDriel heeft gezegd: Nieuwe blog: Waanzinnig Plan Onthuld: http://bit.ly/dYVNNT 15 september 2011 ligt mijn nieuwe boek in de winkel! #waanzinnigplan […]

 2. […] alle eerlijkheid zei dat hij niet wist of ik nou een blaaskaak was of niet, met al mijn tweets over waanzinnige plannen en dwaze ideeën. Ik heb daar over nagedacht en snapte waar hij vandaan kwam. Zonder dat je weet […]

 3. […] (En als je hier toch bent, lees dan eens over mijn Waanzinnig Plan). […]

 4. […] leukste gedeelte van Waanzinnige Plannen is als alles nog mogelijk is. Het moeilijkste gedeelte is wanneer je daadwerkelijk aan het werk […]

 5. […] ik eind vorig jaar mijn Waanzinnig Plan bedacht, was alles mogelijk. Mijn personages konden nog alle kanten op en in mijn hoofd leefden […]

 6. […] jeugdthriller Superhelden.nl was in januari niets meer dan een Waanzinnig Plan. Nu telt de eerste versie ruim 63.000 woorden. En lang niet alles is shit! Wel moet er nog […]

 7. […] Waanzinnige Plan wordt steeds […]

 8. […] een Waanzinnig Plan niet automatisch een Waanzinnig Succes oplevert, weet ik helaas uit ervaring. De komende tijd zet […]

 9. […] eigen Waanzinnige Plan, een jeugdboek schrijven en een game maken voor de Kinderboekenweek 2011, was niet mijn eerste. In […]

 10. […] kan raar lopen. November 2010 bedacht ik het Waanzinnige Plan om speciaal voor de Kinderboekenweek 2011 een boek te schrijven met een game erbij. Superhelden.nl […]

Laat wat van je horen

*