WAANZINNIGE PLANNEN BOEK!

Het kan raar lopen. November 2010 bedacht ik het Waanzinnige Plan om speciaal voor de Kinderboekenweek 2011 een boek te schrijven met een game erbij. Superhelden.nl verscheen in  september van dit jaar bij De Fontein en is een behoorlijk succes.

Nu, precies een jaar later, heb ik een nieuw boek bedacht, maar nu óver Waanzinnige Plannen maken. Het verschijnt volgend jaar bij uitgeverij Scriptum en is een zogenaamd zelfhelpboek voor volwassenen, (al heb ik persoonlijk een bloedhekel aan die term). Maar het is – kort gezegd – een boek over het realiseren van Waanzinnige Plannen, wat erbij komt kijken, wat een plan succesvol maakt (en hoe je succes meet), wat er mis kan gaan, hoe je resources verzamelt. Gelardeerd met interviews en voorbeelden van geslaagde (en een paar mislukte) Waanzinnige Plannen.

Er komt ook een website bij, waar je (gratis) een eigen pagina kan aanmaken voor je eigen Waanzinnige Plan. Daar kan je aangeven wat je nodig hebt en wie, daar kunnen mensen zich aanmelden met hulp of spullen of geld. Zo hoop ik een platform te creëren waar mensen op een simpele manier kunnen starten met hun plan.

Uiteraard zal ik de komende maanden op dit blog schrijven over de voortgang van het boek en tipjes van de sluier oplichten over de inhoud. Ik ben in ieder geval heel erg blij met Scriptum, die eerder prachtige boeken uitgaf van Suzanne Unck, Judith Webber, Jeanet Bathoorn, Nanette ‘Zaligzoet’ Booij, Nicoline Douwes Isema en Cathelijne Esser en Joep Schrijvers.

 

Reacties

 1. Waanzinnig plan! Ik reken op een waanzinnige uitvoering en waanzinnig respons!
  Zelfs als maar 1 van de waanzinnige vervolgen een succes wordt, is dit een waanzinnig resultaat: Het waanzinnige waarzinnig maken! That’s the spirit! En begin daarbij bij kinderen, voor volwassenen is dat veel moeilijker. Heel veel succes!

  Peter

 2. wordt dat http://www.waanzinnigplan.nl? Kan haast niet wachten. Maar is het niet ‘eng’ om een waanzinnig plan aan het internet prijs te geven? Of staat er iets over de bescherming ervan in je nieuwe boek?
  Schrijfze!

 3. Ah! Ik reserveer vast een exemplaar.

  Wat leuk dat er een platform komt!

  Dat zal ik dan gelijk met je boek doorgeven aan ‘mijn’ zelfstandigen. 🙂

 4. Lijkt me erg interessant.. mag ik ook alvast een exemplaar reserveren? Ik kan nog wel wat hulp gebruiken bij mijn waanzinnig plan =D

Trackbacks

 1. […] schrijven? Tot eind mei ben ik bezig met Superhelden2.nl, daarna ga ik meteen door met mijn eerste non-fictieboek (voor Scriptum) over Waanzinnige Plannen en na de vakantie begin ik waarschijnlijk aan Trippel […]

Laat wat van je horen

*