Welkom op StoerBoek.nl

2 december 2009 hakte ik de knoop door en besloot uit frustratie met mijn huidige uitgeverij er zelf één op te starten. Ik vroeg mijn volgers op Twitter te stemmen op één van de namen en een meerderheid koos voor StoerBoek.nl. De volgende dag ging ik vol goede moed naar de Kamer van Koophandel om mijn nieuwe bedrijfsnaam in te schrijven. Ik zou de uitgeefwereld wel eens een poepie laten ruiken.

1 januari 2010 zagen honderdduizenden Nederlanders mij en mijn vrouw bij het tv-programma Goede Voornemens, Slechte Voornemens, waarin ik vertelde over onze slechte financiële situatie. Na de uitzending realiseerde ik mij dat ik maar op twee dingen moest richten: minder uitgaven en meer inkomen. Het starten van een eigen uitgeverij moest even op een laag pitje.

Zomer 2010 Mijn uitgaven zijn beheerst, mijn inkomsten meer dan voldoende. Mijn planning is daarentegen tot eind 2010 gevuld met nieuwe opdrachten, optredens en boeken. Geen tijd om aan iets nieuws te beginnen. Daarnaast dringt zich steeds vaker de vraag bij mij op: wil ik wel een uitgeverij?

1 oktober 2010. De site van StoerBoek.nl is eindelijk online. Hij is gemaakt door de onvolprezen @abduladvany in ruil voor een tas vol met golfclubs. Het is een blogsite geworden, waar ik in de eerste instantie ga schrijven óver schrijven. Over alles wat je doet en bedenkt voordat je aan een boek begint. Over waar schrijvers hun inkomsten vandaan halen. Over successen en mislukkingen. Over collega’s en hoe zij hun werk zien. Én over uitgeven.

Over de ontwikkelingen in de e-markt wordt volop geblogd door IT- ers en kennisexperts en – in mindere mate – door uitgevers, maar nog weinig door auteurs. Dat gat wil ik op deze site gaan vullen. Of daar uiteindelijk een uitgeverij uitkomt (en of die enkel en alleen van/voor mijzelf is), is niet eens zo belangrijk. Ik voorspel dat de reis er naartoe al interessant genoeg is. Reizen jullie met mij mee?

Laat wat van je horen

*