WHERE THE WILD MILFS ARE

 

Gisteren overleed op 83-jarige leeftijd de schrijver/illustrator Maurice Sendak. Met vele miljoenen anderen groeide ik op met het ‘subversieve’ ‘Max en de Maximonsters’ alias ‘Where the Wild Things Are’. Subversief, omdat – volgens sommige mensen althans – de kattenkwaad uithalende Max aan het eind voor zijn streken beloond wordt in plaats van gestraft.

Als kind was ik vooral geïnteresseerd in de monsters en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid. Sendak is één van de schrijvers die mij sterk beïnvloed heeft als auteur en daar ben ik vast niet de enige in.

Onlangs interviewde Steven Colbert Maurice Sendak voor de Colbert Report. Het is een hilarisch interview en maakt meteen duidelijk dat ´Where the Wild Things Are´ alleen maar ontsproten kon zijn aan een brein als dat van Sendak. Het duurt ruim zeven minuten en is elke seconde van je tijd waard:

Klik hier voor het interview (opent in nieuw scherm).

Klik hier voor het tweede gedeelte van het interview (met dan aan Jan Paul Schutten)

Maurice Sendak, Rest in Peace, op welk eiland je je ook bevindt.

 

Reacties

  1. Jan Paul zegt

    Deel 2 van het interview is ook leuk!

  2. Om het Colbert/Sendak-verhaal af te maken: het door Sendak geïnspireerde kinderboek ‘I Am A Pole (And So Can You!)’ van Steven Colbert ligt juist vanaf deze week in de winkel. En dus ook bij Amazon.com: http://twurl.nl/1uv80f
    Overigens sprak Tom Hanks de ‘complete and unabridged’ audioversie van het boek in. Om met Maurice Sendak te spreken: “It’s sad, and I like it.”

Laat wat van je horen

*