WINTERSLAAP

 

Ik ga op winterslaap. Van 1 december tot ergens halverwege januari 2013 ben ik offline en besteed ik al mijn tijd aan schrijven en mijn gezin.

Dat ik een doener ben, zal weinig mensen verbazen. Hoewel ik niet overdreven veel werk – de veertig uur per week haal ik bij lange na niet – lukt het mij om vrij veel werkzaamheden in mijn week te stoppen. Daarnaast besteed ik veel tijd aan social media en ben ik altijd wel bezig met een of twee projecten. Die projecten ontstaan vaak in periodes dat ik niets doe. Zo is het Nachtmerrieman – boek én crowdfundingproject – bedacht tijdens onze vakantie in Portugal, waar ik vier weken was met mijn gezin. Er waren geen mailtjes of telefoontjes, er was geen Twitter, Facebook en dus alle tijd om op mijn gemak een plan de campagne uit te werken.

Ik vind het lastig om iets totaal nieuws te creëren tijdens de waan van de dag. En de afgelopen maanden was de waan groter dan ooit. Niet alleen verscheen Superhelden2.nl en was ik vaker op pad voor interviews en optredens, maar door Nachtmerrieman werd ik ineens ook gevraagd voor literaire festivals en lezingen over crowdfunding. Allemaal dingen die ik graag doe, maar ik kom nergens anders meer aan toe.

En ik ben gewoon moe. Heel erg moe.

Daarom ga ik van 1 december tot half januari niets anders doen dan schrijven en met mijn gezin doorbrengen. En lekker puzzelen over welke Waanzinnige Plannen ik volgend jaar uit ga voeren. Dat doe ik even zonder de prikkels van Twitter, Facebook, mail en Google+.

Dat laatste was een grapje.

Fijne jaarwisseling en tot 2013!

Reacties

  1. ssst…sszzz…zzz…zzzz..

  2. Trusten!

  3. Wat een goed idee, geniet ervan.

  4. Respect, zoals altijd. Geniet ervan en word maar weer met geweldige ideeën wakker. Trusten!

  5. Elly van der Meer zegt

    Tot later!

  6. Dank jullie wel, allemaal! Tot volgend jaar!

  7. Veel plezier… ik benijd je! 😉

Laat wat van je horen

*