Ziek zijn is stom

ziekziekZiek zijn is stom.

Ziek zijn als ZP’er is nog stommer.

Ziek zijn als vader en echtgenoot is het aller-stomst.

Ik ben nu al meer dan twee weken ziek. Eerst werd ik geveld door vreselijke rugpijn. Spit? Een beknelde zenuw? Niemand die het wist, maar zelfs de zware op morfine lijkende pijnstillers hielpen niet. Ik kon mij nauwelijks bewegen, lag alleen maar plat op bed. Teveel pijn om tv te kijken of te lezen. Alleen een beetje twitteren op mijn iPad en heel veel slapen.

Van de één op de andere dag was de rugpijn weg. De rest van mijn lichaam werd getergd door spierpijn, waarschijnlijk doordat de spieren mijn rug hadden proberen op te vangen, maar de ellende in mijn lende was over. Ik ging naar de film (‘Her’) en trad op in Spijkenisse.

Toen kreeg ik griep.

Ziek zijn is stom en saai. Maar als je in loondienst bent, kun je je taken overdragen aan een collega of aan je baas. Als ZP’er blijft het werk gewoon liggen. En veel van dat werk heeft een harde deadline. Een column voor een magazine, twee AVI-boekjes, de zoveelste correctieronde van Superhelden3.nl, het schrijven van Trippel Trappel en het plotten van NMM. Het bezoek aan de tekenfilmstudio, de lunch met mijn uitgever, alles moet even wachten of wordt gedaan tijdens de spaarzame uurtjes dat ik mij even wat beter voel.

Ziek zijn als vader en echtgenoot is het aller-stomst. Mijn kinderen moeten gewoon naar school en willen ’s avonds gewoon eten. Gisteren deed mijn oudste mee aan een voetbaltoernooi en daar wilde ik toch even kijken. Mijn echtgenote heeft ook griep, dus we vangen elkaar en onze kinderen zo goed mogelijk op.

Wij kunnen dat. Maar leuk is anders.

Gezond zijn, dat is pas fijn.

Ik ga maar weer naar bed.

 

Reacties

 1. Anneke Bakker zegt

  Veel mensen zijn hun leven lang ziek. Hoezo dom en stom? Rare woordkeus.

 2. Sanneke zegt

  Gezond zijn is fijn. Denk ik, weet niet meer goed hoe dat was. Sterkte voor jullie beiden.

 3. Sumurai8 zegt

  Had je dat niet beter kunnen plannen? Dat ziek zijn? Zitten er zoveel uren in de dag, en dan plan je het uitgerekend op het moment dat je ander werk moet doen! :O

  Ik bedoel: Beterschap!

 4. Van Harte Beterschap!

  Er bestaat niet zoiets als IK Wil dit niet en dan gebeurt het ook Niet!
  Dat weet ik als chronisch zieke meer dan goed voor me is. Een griep is echt een heftige ziekte die door velen wordt onderschat en door het woord griepje, lijkt het wel een verkoudheid. Jullie weten nu beter, zeker met de achterstand in werk en inkomsten.
  Ziek uit en herstel, je zult merken dan hebben jullie het ook maar gehad.
  ZIEK ZIJN is STOM #sterkte

 5. Ziek zijn vertelt je iets… Wat?

 6. Beterschap voor jullie allebei. Misschien wel in verschillende bedden gaan liggen en mondlapjes dragen en andere voorzorgsmaatregelen nemen anders blijven jullie elkaar aansteken…:-)

 7. Ingeping75 zegt

  Ziek zijn is heel stom! Beterschap voor jullie beiden.

 8. Miriam zegt

  Ik ben ook ZZP’er en – goddank – vrijwel nooit ziek (cover your ears, Murphy!), maar die enkele keer dat ik wel ziek ben is inderdaad verschrikkelijk vervelend en wordt bovendien verergerd door alles wat door je hoofd spookt wat je had moeten doen. Die rugpijn die je beschrijft heb ik twee keer in mijn leven gehad. Dat was het allerverschrikkelijkst. Gelukkig alweer lang geleden (what did I tell you, Murphy!) en ik hoop het nooit meer mee te maken.

  Beterschap!

Laat wat van je horen

*